Toet & Co: Snailmail

Hangend op de bank zak ik af en toe weg in een koortsige droom. Regen en wind zingen rond het huis. Op de achtergrond hoor ik de Boysz zachtjes praten. ‘Email is te gewoon,’ hoor ik Toet zeggen. ‘Luchtpost overdreven,’ piept Rozi. ‘Ai don’t hef un stemp, so gewone post is out of the question. What now? How krijg ai mai brief bai Toeterke?’ Even is het stil. Dan… ‘Ik heb wel eens van slakkenpost gehoord. Zouden er slakken op het balkon zitten?’ ‘Ik ga wel even kijken,’ bromt Toet. ‘Geef die brief maar vast mee Moeltje.’

Ik voel een koude wind over mijn gezicht waaien. Achter mij valt de deur met een klap dicht en ik doe spontaan een sit-up. Ik kijk naar de deur en zie dat de klink omhoog staat. Zoon is zeker vergeten de deur dicht te maken, denk ik. Ik sta op en maak de deur dicht. Ik kruip weer op de bank en val in slaap.

Toet_snailmail

Ik word wakker wanneer Zoon de balkondeur opent. Ik hoor een soppig geluid. Ik draai mij om en zie Toet op de handdoek voor de deur zitten. Hij is kleddernat. Zijn vacht zit vol slijm. In zijn knuistje heeft hij een verfromfraaide brief. ‘D’r zit een slak, Moeltje, maar hij weigert om je brief naar Toeterke te brengen.’ Hij legt de brief neer en wringt zijn staartje uit. ‘Hij doet het niet. Je kan flessenpost proberen, het is buiten nat zat,’ bromt hij. Zuchtend gevolgd door, ‘Wasmachine tijd!’.

¤¤¤¤¤¤¤Ξ¤¤¤¤¤¤¤

NB. Toet’s leven is tijdens het creeëren van dit blog geen moment in gevaar geweest.

Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozifantje is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland gekomen en verblijft hier min of meer illegaal.

16 Comments

 1. Love it. (Mist de titel een i? of hoort het zo)
  Ik ben aan mijn eigen ‘dierenverhaaltjes’ begonnen. Kan mij jouw plezier bij ’t schrijven nu ook goed voorstellen.

  Like

   1. Ja ik hou er ook van. En met personages die niet bestaan is de vrijheid van fantasie ook groter, merk ik. 🙂

    Like

  1. Dat vindt meneer leuk. En het doet wonderen voor het stof in zijn fluf en stuf. (Om over hetvuilop zijn vachtje nog maar te zwijgen).

   Like

 2. Hopelijk heb je geen nadelige gevolgen ondervonden en heeft de verwarming goed werk gedaan. Je billen niet verbrand? Op blaren zitten is niet fijn.

  Like

  1. Toet heeft een poezelig laagje fluf wat zijn stuf beschermd en niet blaartrekkend is. Gelukkig maar. Hij zit graag op de verwarming.

   Like

  1. Volgens Toet viel het mee … Al is hij wel blij dat hij niet hoefde te blijven hangen tot hij droog was maar gewoon boven de verwarming mocht gaan zitten. Met wapperende oortjes in de warme lucht.

   Like

 3. Alweer zo’n leuk verhaal. Koortsachtig goed gewoon. Slakkenpost… hoe kom je er op. En wat hangt ie daar nou sielug met knijpertjes aann zijn oren… beetje horrible. Dag boyzzz…. Plaat staat achter jullie hoor

  Like

  1. Het was alleen maar even voor de foto meneer Plaat. Daarna ben ik op de verwarming gaan zitten. Want al dat fluf en stuf, dat moet wel goed drogen. Ik wil niet zo gaan hoesten als zij.
   Groet,
   Toet

   Like

Reacties zijn gesloten.