Na monteur Twee en Drie is het klaar!

Iets na één uur ging mijn telefoon. De ketelfabrikant. Of ik thuis was, dan kwam er een monteur langs. ‘Laat maar komen,’ zei ik, ‘Ik ben de hele middag thuis.’ Rond half drie ging de bel.  Monteur nummer twee van de dag. ‘Dat is nog een vrij nieuwe ketel,’ concludeerde hij meteen. Dat kon ik niet ontkennen. ‘Gisteren geplaatst,’ reageerde ik.

Wederom deed ik het verhaal over de foutcode, het gekregen advies en de tweede foutcode. Dit keer aangevuld met de conclusie van de monteur van het installatiebedrijf, inclusief zijn werkzaamheden. De ketel werd opengemaakt en de printplaat gecontroleerd op waterschade. De printplaat was droog en kon uitgelezen worden. Met een paar klikjes werd de vergrendeling opgeheven. ‘Probleem opgelost,’ zei Monteur Twee, en nam een slok van zijn koffie. Toen hij zijn koffie op had, werden er nog meer onderdelen doorgemeten.  Toen mocht de verwarming aangezet worden. ‘Zet maar even goed hoog, als er dan toch ergens vocht zit, zie ik dat meteen.’

Een kwartier later mocht de verwarming naar een gewone stand, en kon het warm water getest worden. De ketel was geslaagd! Yeah.

Monteur Twee was nog bezig met het bijwerken van zijn administratie, toen mijn telefoon ging. Het installatiebedrijf. Of er al iemand van de fabrikant langs was gekomen. ‘Yup.’ zei ik, ‘De ketel is ontgrendeld en mijn huis wordt weer warm.’

‘Fijn,’ zei de jongedame aan de andere kant van de lijn. ‘Dan heb ik nog één vraagje. Wij hebben de foto’s die de monteur vanmorgen heeft gemaakt bekeken en gezien dat de steunbeugels voor de afvoer ontbreekt. Bent u morgen thuis, dan komt er een monteur langs.’

Monteur Twee klapte net zijn laptop dicht toen ik zei, ‘Dat was de installateur. Morgen komen ze steunbeugels voor de afvoerbuizen plaatsen.’ ‘Dat was één van mijn adviezen’, zei hij, en opende laptop weer om zijn verslag aan te passen. Hij zat nog aan de koffie toen Zoon van zijn werk thuiskwam. ‘Wat was het nou?’, vroeg Zoon. Er volgde een gesprek van techneut tot techneut. Inclusief wat tips. Nooit verkeerd, altijd fijn.

Vrijdag kwam de mij reeds bekende monteur van het installatiebedrijf de steunbeeugels installeren waardoor het ‘karwei’ er nu echt op zit. Gelukkig maar. Want hoe gezellig ook, voor nu heb ik even genoeg monteurs over de vloer gehad. En al schrijvende bedacht ik ineens,  je zal maar werken. Dan kost zo’n foutje je aardig wat vrije uren.

12 Comments

 1. Ik ben een bofferd. Vriendje-lief is altijd thuis voor monteurs. En het zijn het inderdaad altijd heel vriendelijk lui waar wel een technisch praatje mee te houden valt maar om ze nou de hele week over de vloer te hebben gaat wat ver. Dus fijn dat je er weer warmpjes bij zit!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik maakte vrijdag de deur open, zag de monteur van donderdagochtend staan en zei, ‘Ha J. Koffie? Alleen melk toch?’ ‘Ik kom hier te vaak, ‘zei hij, gevolgd door, ‘graag. Mag ik ook even naar het toilet?’
   Bij het afscheid heb ik gezegd hem volgend jaar pas weer te willen zien. 😉

   Like

 2. Mooi dat het is opgelost zeg! Maar ja, beetje pech maar hopelijk nu heel veel plezier van je nieuwe ketel! En ja.. als je werkt dan heb je toch echt wel een probleem hoor..

  Geliked door 1 persoon

 3. Je hebt daar zeker een punt. Ik heb ook jaren gekend waarbij allemaal schoolpleinmoeders in de paniek schoten ivm dit soort afspraken en ik dus in elk geval geen last van dit soort stress had thuis. Alle nadelen hebben z’n voorde…nou ja, je weet wel.

  Geliked door 1 persoon

 4. Dat denk ik vaker: wat als ik een betaalde baan buitenshuis had ….. Zolang ongeveer precies aangegeven wordt hoe laat iemand langs komt, en het is niet al te vaak dan gaat het nog. Bij mijn oudste hebben we nog altijd de klucht van de glasvezel. Ben benieuwd wanneer dat verhaal een vervolg krijgt …. En wie is dan de klos? Juist ja, degene zonder betaalde baan buitenshuis …..

  Like

  1. Thuiswerken is soms ook een optie. Maar lastig is het allemaal wel. Vind ik. En meestal zijn de tijdstippen vaag. Tussen… is een rekbaar begrip.
   Maar voorlopig zit dit er op.
   Nu alleen nog een badkamer en keuken verbouwen 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.