Stoelendans zonder stoelen

Al een tijdje weet ik dat ik naast de badkamer en de keuken nog een aantal dingen in huis wil veranderen. Naast de aanschaf van een aantal nieuwe meubels betreft het vooral een stoelendans. Wel eentje zonder stoelen.

Vrijdag staat fase één op het programma. De (lege) boekenkast van de slaapkamer naar het balkon verhuizen. De bedoeling is om er een ‘muur van planten’ van te maken. Om het balkon niet volledig dicht te bouwen, moet het kleine kastje, waar nu drie potten met planten en heel veel zooi in staat, het veld ruimen.

Donderdag begin ik met het kastje leeg te maken, en poets het. Dan zet ik het in de gang, om het op een later moment buiten neer te zetten. Met een briefje eraan dat het meegenomen mag worden. Staat het er vrijdagmiddag rond de klok van enen nog, dan gaat het naar de kringloop.

Ik loop alle planten na. Niet alles heeft de winter overleefd. Ineens heb ik zes lege potten.  Dat biedt perspectief. Ik bekijk de rest van de planten. Een aantal ogen zo groot, dat zij niet in de boekenkast zullen passen. Ik twijfel over het kastje. Haal het terug naar het balkon, begin het in te richten. Al snel staat het hutje mutje en realiseer ik mij dat met de boekenkast er bij, er weinig ruimte voor het wasrek en mijzelf overblijven.

Dan dringt het (weer) tot mij door dat de boekenkast 120m breed en 200m hoog is. Dat er geen zes planken in hoeven. Dat twee of drie ook voldoende is. Dat alle planten die ik er in wil hebben, makkelijk passen. Er waarschijnlijk ruimte over blijft.

Ik haal het kastje weer leeg en breng het meteen naar buiten. Nu moet ik er alleen nog voor zorgen vrijdagmiddag niet volledig los te gaan in het tuincentrum, dan komt alles goed.

9 Comments

  1. In ieder geval wordt de TV-kast tzt vervangen. En neem ik afscheid van de twee piratenkisten (aka linnenkist en slaapzakkist) en de kaptafel. Die is net te laag om als bureau dienst te doen.
   Verder blijft het bij wat schuiven. Maar dat duurt nog even. Voor nu ben ik tevreden met dit resultaat.

   Geliked door 1 persoon

  1. Het wordt nog erger … 😉
   Kleine kastje is ondertussen weg. Dus ik heb gisteren iemand blij gemaakt.

   Like

 1. wat een leuk idee om een boekenkastje naar buiten te halen! En op het balkon staat het natuurlijk beschut dus dan kan best. leuk zo’n metamorfose!

  Like

  1. Boekenkastje is een verkeerd woord. 120m bij 200m.
   Beschut valt ook tegen. Ik heb een open balkon.
   Maar het was dat of de stort (kap is te zwaar beschadigd om hem naar de kringloop te brengen) dus… Op deze wijze wordt de levensduur met drie tot vijf jaar verlengd.

   Like

Reacties zijn gesloten.