Stoelendans, ronde twee

Met het voornemen ‘s-morgens ver voor vriendin zich zou melden, de kast tot bij de balkondeur te schuiven, viel ik donderdagavond in slaap. Tegen de klok van tweeën schrok ik wakker. ‘Muts,’ zei één van de dames Me, Myself of I tegen mij. ‘Die kast is 2.00m, de deur is 2.00m. Dat gaat niet passen.’ Gelukkig weet ik dat wakker blijven om te piekeren het probleem niet oplost, dus vijf minuten later sliep ik weer. ‘s-Morgens bleek die ene dame gelijk te hebben en zat er niets anders op dan te wachten tot Vriendin er was.

Na een geslaagde lunch (al zeg ik het zelf) stond de kast met vereende krachten binnen no time buiten. Helaas niet nadat we beide een stof douche hadden gehad. Ik moet toch eens wat vaker de bovenkant van kasten afstoffen. Bloos.

Met de kast buiten, en de planken en lade er weer in, was het tijd om naar het tuincentrum te gaan. ’t Is maar goed dat ik een boodschappenbriefje had want anders… Had ik de hele winkel leeggekocht. Nu heb ik mij redelijk ingehouden. Vier fuchsia’s (want vier voor €5,- en drie voor €6,-), een peperplant, een aubergineplant, een zaaibak, bakjes, grond, en peper zaadjes, vier vetplantjes met potjes, een houten onderzetter, veger en blik,  zes kunstbloemen, twee solarlampen en drie kussens. De rest van het seizoen heb ik niets meer nodig.

Op twee potten na staat er in elke pot een plant. Voor het geval alle peper zaadjes plantjes worden, ga ik maar vast potjes en mooie blikken sparen. Of ik trek wat glazen of mokken uit mijn overvolle kasten. Na gedane arbeid is het goed rusten. En goed ijs eten. Eentje van Clevers. Dat hadden we na al dat gesjouw en de keuzestress wel verdiend.

Laat de zomer maar komen. Mijn balkonnetje en ik zijn er klaar voor. Morgen wel de parasol even naar buiten halen, want pffff… wat kan het warm worden op een open balkon waar vanaf tien uur ‘s-morgens tot zonsondergang de zon op staat te branden.

15 Comments

 1. Heel leuk zo! Ik heb overigens min of meer dezelfde kleuren bloempotten. Bij de kwekerij bracht ik mijn moeder vast naar de auto terwijl dochterlief mijn spullen naar de kassa bracht. ‘Horen die paarse bloempotten er ook bij?’ vroeg de kassajuf. ‘Nee!’ zei mijn kind ‘mijn moeder koopt nooit paarse bloempotten’ Tsss. Écht wel!

  Like

  1. Kinderen kennen hun moeder soms gewoon niet terug! Dat had die van mij met de roze bloempotten. Ik en roze, het moet niet gekker worden.

   Like

 2. Gezellig plekje om lekker te genieten van het heerlijke weer!
  Die kast vind ik een top-idee en ga ik misschien wel gebruiken. Onder mijn overkapping …

  Geliked door 1 persoon

  1. Yeah, ik ben een influencer… 😉

   Onder een overkapping werkt het nog beter. Heb jaren een oude buffetkast onder de overkapping gehad. Werd wel nat, maar niet constant. Heerlijk, al die ruimte. En het ziet er zo lekker huiselijk uit.

   Like

 3. Heel leuk idee van jou. Wat ziet daar heel gezellig uit met deze plantjes op de balkon en je tuin. Tegels op de grond met bloemen is echt schitterend om te zien. Ziet fleurig allemaal uit. Geniet maar van. Fijne paasdagen.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ben je niet bang dat je die kast binnen no time weg kan brengen? Of mis ik een overdekt stukje? Balkon ziet er wel heel gezellig uit!

  Like

  1. Niks overdekt. Het was nu wegbrengen naar de stort (kast is leeg en overbodig, kap is deels weg dus niet meer geschikt voor verkoop) of tzt wegbrengen. Heb dit vaker gedaan met tafels. Duurt al snel tussen de vier en zes jaar voor die helemaal doorgezakt waren. Dus voor nu geniet ik er nog een tijdje van.

   Like

 5. En dan te bedenken dat er mensen urenlang in een vliegtuig zitten om van de zon te kunnen genieten.

  Vrolijke voorjaarsgroet,

  Like

  1. Het ergste vind ik altijd, wanneer het dan in het land van de zon stormt en regent, en het hier schitterend weer is.
   Mijn ervaring is dat veel zonaanbidders er thuis te weinig tijd voor nemen. Heb ik soms ook wel last van. Met de deur open een beetje zitten kreunen en steunen achter (voor/onder) de laptop, want druk druk druk druk..

   Geliked door 1 persoon

 6. Toevallig begon er ook bij mij onlangs een boekenkast aan een nieuw leven als tuinkast. Goed idee om er een plank uit te halen, trouwens! Ik vind het er netjes uitzien bij je, zo. Zelf overweeg ik wel nog om mijn kast een likje verf te geven. Dat zou bij jou denk ik ook leuk staan, een wat lichtere kleur misschien?

  Like

  1. Het is het overwegen waard. Hoewel deze kleur voor mij de 30 + jaren dat hij als boekenkast dienst heeft gedaan,, symboliseert. De kast was ooit zoveel lichter.

   Like

Reacties zijn gesloten.