Ontmoetingsochtend voor werkzoekenden: Laury Traksel (Grow4Flow)

Elke vierde dinsdag van de maand organiseert de Bibliotheek Maas en Peel een ontmoetingsochtend voor werkzoekenden op locatie Panningen. In de uitnodigingsmail stond onder andere:  De bijeenkomst is interessant als je overweegt voor jezelf te beginnen of gewoon inspiratie wilt opdoen.

Een groot deel van de bijeenkomst zou bestaan uit een presentatie door Laury Traksel van Grow4Flow. Laury is december vorig jaar gestart als zelfstandig ondernemer in…. het begeleiden van (kleine) zelfstandigen. Dubbel deskundig dus.

Na even aarzelen heb ik mij aangemeld. In de tijd dat ik bezig was met het voorbereiden van het vertrek bij mijn toenmalige werkgever was ‘als zelfstandige starten’ plan F. In de periode dat mijn vertrek geregeld was, is plan F heel even plan C geweest, maar als snel zakte het op de alfabet-plan-ladder naar plekje K of zo en dacht ik er niet meer over na.

Sinds een paar maanden volg ik via zowel Twitter als Instagram een aantal tekstschrijvers / social media expert en soms, soms kriebelt het een beetje. Vandaar die aarzelende aanmelding.

Laury begon haar presentatie met het stellen van twee vragen aan het aanwezige publiek. Wat heeft een ondernemer nodig en Wat is het voordeel van zelfstandig ondernemer zijn. Iedereen werd verzocht zijn/haar antwoord op een post-it te schrijven en deze op een flapover te plakken. Ik ga mijn antwoorden hier niet neerzetten, maar met name het (spontane) antwoord op de tweede vraag bleek een eye-opener voor mij.

Hierna deed Laury haar carrière uit de doeken, en vertelde wat haar beweegredenen waren om zelfstandige te worden. Een duidelijk verhaal. Gezien haar in het verleden opgedane expertise is haar eigen ondernemerschap, wat mij betreft, een logische stap.

Na het persoonlijke verhaal van Laury was het tijd voor de vraag, waar moet je als beginnend zelfstandig ondernemer op letten? Naast een aantal praktische zaken zoals domeinregistratie, website, inschrijven KvK en financieel vangnet, stelde zij ook een aantal ‘soul searching’ vragen. De antwoorden op deze vragen geven inzicht in zaken als: hoe diep geworteld is de wens om zelfstandige te worden en welke producten/diensten ga je vermarkten.

Ik zag, en hoorde tijdens de nabespreking van de ochtend, dat een aantal collega-werkzoekenden erg enthousiast zijn geraakt door Laury’s verhaal, en na gaan denken over het eigen ondernemerschap.

En ik…. Ik laat voor nu het hele idee los. Mijn wens om als zelfstandige te gaan beginnen is dusdanig vaag, dat ik eerst de back-up plannen C t/m Y  ga doorlopen, voor ik er  überhaupt (weer) over na gaan denken.

Wat mij betreft was het dus een geslaagde ochtend en eindig ik dit artikel met de woorden, Bedankt voor dit inzicht Laury. Want ja, ik wil heel graag van mijn hobby mijn beroep maken, maar wel graag in loondienst. Dat past gevoelsmatig beter bij mij.

Dus, zoekt u als werkgever nog een gepassioneerd verhalenverteller, momenteel in opleiding tot Online communicatie en social media expert, dan ben ik uw vrouw!

10 Comments

 1. Toch dus een hele nuttige bijeenkomst voor jou. Je kon duidelijk je standpunt bepalen en definiëren op de vraag : zelfstandig of via loondienst. Fijn toch.

  Like

  1. Het grappige is, ik vond gisteren een oude notitie in Evernote terug over de vraag, wel of nuet zelfstandige worden… En het antwoord was hetzelfde. Inclusief de motivatie. Ben op zich dus best standvastig…

   Like

 2. Wat overigens, denk ik te weten (want het is mijn werk, haha) ook niet geheel onbelangrijk is, is om uit te zoeken of er wel vraag naar je product is. Stel dat ik graag theelepelhoudertjes met stippen maak. Heel leuk maar daar ga ik niet rijk mee worden… Overigens denk ik er hetzelfde over als jij, hoor. Ik werk ook liever voor een baas.

  Geliked door 1 persoon

  1. Yeahhh, ik heb een medestander. En niks mis met stippeltjes. Volg tegenwoordig een heel leuk stippeltjes instagram account… 😉

   Like

  1. Leuk, maar ook heel leerzaam en niet alleen vanwege de diverse sprekers. Ook van mijn collega werkzoekende leer ik enorm veel.

   Like

 3. De onzekerheid als eigen ondernemer, geen vast inkomen te hebben en dus nooit weten waar je aan toe bent zou voor mij ook een ‘nee’ betekenen.
  Laat maar ff los en geniet van wat er straks op je pad komt.

  Like

  1. Geen vast inkomen is niet de reden waarom ik nu nee zeg. Daar kan ik wel mee dealen. Iets met bedreven zijn in budgetteren en het houden aan een budget.
   Ik merk dat ik er niet ‘alleen’ voor wil staan. Dat lukt mij in mijn dagelijks leven prima, maar voor mijn werk wil ik graag sparringspartners (anders dan klanten).

   Geliked door 1 persoon

 4. Dat lijkt me een mooi, zinvol resultaat van deze ochtend! Enne, misschien moeten wij eens linken op LinkedIn, want ik werk als Content Manager en zie regelmatig leuke vacatures voorbij komen.

  Like

Reacties zijn gesloten.