Tiramisu hoofd?

Vrijdag, na het plaatsen en inrichten van de boekenkast op mijn balkon togen Vriendin en ik richting Kessel, om aldaar bij dé beste ijssalon van Nederland, op het terras neer te vleien. En een ieske te bestellen natuurlijk.

Niet al het ijs bij Clevers is glutenvrij. Wanneer ik een nieuwe coupe bestel, vraag ik altijd of deze glutenvrij is. Soms heb ik geluk, soms moet ik voor één van de gebruikte ijssmaken een andere smaak uitkiezen. Zo weet ik uit het verleden dat in de Crème de la crème coupe tiramisu-ijs wordt gebruikt, en dat dit ijs niet glutenvrij is.

Na alle opties op de kaart bekeken te hebben (hoezo keuzestress) ging ik voor bovengenoemde coupe. ‘…en dan wil ik het tiramisu-ijs vervangen door een bolletje hazelnoot, want ik moet glutenvrij eten.’ Het werd netjes genoteerd.

Tien minuten later werden onze ijsjes gebracht. Nou ja, het ijsje van Vriendin werd gebracht. In haar andere hand had de serveerster een coupe Tiramisu. Na een kort nee ja spelletje, bekeek zij de genoteerde bestelling en kwam tot de conclusie dat ik gelijk had, en zij het goed genoteerd had. De coupe tiramisu werd weggebracht en vervangen door mijn Crème de la crème, met extra veel koffie advocaat.

Wij hadden ons ijsje al een tijdje op en waren nog aan het twijfelen over de vraag, koffie na, toen er ineens een serveerster naast mij stond met ….. een coupe tiramisu. Dan weet je dat het tijd is om te gaan betalen en op te stappen. 😉

8 Comments

 1. Ik ben niet echt heel erg dol op ijs, met een kindersoftijsje in zo’n klein hoorntje ben ik al tevreden. Bij zo’n ijssalon vraag ik het romigste ijs dat er bestaat en dan 1 bolletje met slagroom. Een paar jaar geleden een keer bij Clevers Plasmolen geweest. Welke smaak ik had weet ik niet meer, maar wel dat hij heerlijk was.

  Like

  1. Ze zitten ook in Roermond, al weet ik niet of dat alleen schepijs is, of dat ze ook coupes doen. Hoe dan ook, het ijs is heerlijk!

   Like

  1. Tot nu toe is het bij deze firma (meerdere zaken) goed gegaan. De ijscoupe makers weten waar ze mee bezig zijn. Maar het blijft opletten. Dat wel. Maar dat is met alles wat ik buiten de deur eet of drink.

   Like

 2. Was die laatste coupe tiramisu dan niet gesmolten? Hij stond immers al even.

  Like

  1. Nee, de eerste coupe Tiramisu was niet voor niets klaargemaakt. Alleen verkeerd bezorgd. Net als de tweede.
   De coupe Tiramisu is zooooo lekker. Die gaat als warme broodjes over de toonbank.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.