Toet en Co: Vijver

De zon staat stralend aan de hemel. Ondanks een dikke laag zonnebrandcrème voel ik mijn huid rood worden. Ik verzet mijn stoel naar de schaduwhoek. De Boysz wandelen over het balkon, de folder van het tuincentrum in de hand. ‘Het is mooi geworden hoor,’ piept Rozi. ‘Yeas, very mooi’,  valt Moeltje zijn vriendje bij. ‘Heel mooi,’echoot ook Toet. ‘Alleen… mis ik iets.’

‘Wat mis je dan Toet?’ vraag ik hem. ‘Een vijver,’ antwoord hij prompt. ‘Die hoek, daar bij de boekenkast, is de perfecte plaats voor een vijver.’ Ik schiet in de lach. ‘Welnee Toet, ‘Er is op dit balkon geen ruimte voor een vijver. Bovendien, in de winter vriezen de vissen dood, in de zomer worden ze gekookt, zo warm wordt het dan op het balkon.’

‘Hoe said iets ‘bout fishies?’ Verbaasd kijk ik Moeltje aan. ‘Wil je een vijver met alleen waterplanten dan?’ ‘Neehee, geen waterplantjes,’ piept Rozi. ‘Gewoon een vijver’.  

‘Volgens mij willen jullie gewoon een bak met water hebben,’ zeg ik. ‘Moet ik de tijdmachine uit de badkamer halen, en met water vullen?’ Toet schudt van nee. ‘Die is niet hoog genoeg. Wij willen een bak die diep genoeg is om vanaf de schutting in te duiken.’ ‘End big enough so wai kunnen baantjes trekken,’ bemoeit Moeltje zich ermee.

Drie knuffels kijken mij hoopvol aan. ‘Zijn jullie niet iets vergeten?’ vraag ik hen. ‘Oh ja, een trappetje, zodat wij er ook weer uit kunnen klimmen,’ piept Rozi. ‘Nee schatteke, dat bedoel ik niet. Alleen in gefantaseerde verhalen kunnen jullie zwemmen. In het eggies zinken jullie subiet naar de bodem van de vijver omdat jullie fluf en stuf zich volzuigt met water.’

Toet krabt zich achter zijn oor, zegt dan zuchtend. ‘Oh ja, dat was ik een beetje vergeten. Nou, haal de tijdmachine maar. Dan gaan we daar wel een beetje in rondspetteren.’

Soms zijn de Boysz best voor rede vatbaar. 😉

∋∋≈≈≈∈∈

Voor de nieuwe lezers: Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozi, Rozifantje voluit, is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is en bruine beany beer die lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland is gekomen. Hij verblijft hier dus min of meer illegaal.

9 Comments

    1. Fernando heeft twee weken geleden het loodje gelegd … Maar dat is een te lang verhaal om hier nu te vertellen. Daarom heb ik er toen een heel blog aan gewijd 😉

      Like

Reacties zijn gesloten.