Loods 5  Maastricht

Tijdens een vorig leven was ik into decoreren. Van mijn huis. Toen nog ons huis. Om ideeën op te doen, verslond ik het ene woontijdschrift na het andere. Dat was goedkoper dan telefoontik na telefoontik vertikken om het internet af te speuren.

Net na mijn eerste verhuizing verschenen er artikelen over Loods 5 in de diverse bladen. Artikelen is een groot woord. Het waren vooral veel foto’s. Mooie foto’s van mooie spullen. Maar ja, de winkel zat ergens in de kop van Noord-Holland en het was een cash & carry concept. Mijn auto was te klein voor heel veel van de mooie dingen die ik zag. Of ik was te lui (verstandig) om helemaal die kant op te rijden voor twee mokken en een slakom, dat kan ook.

Ondertussen zit er ook een vestiging in Maastricht. Aangezien ik na de badkamer en keuken de woonkamer aan wil pakken, leek het vriendin een leuk idee om Loods 5 te bezoeken. Mij trouwens ook. Maandag was het zover.

Binnen een kwartier wist ik twee  dingen. Het assortiment is heel misschien niet uniek maar wel uitgebreid; de stylist(e) is zijn/haar gewicht in goud waard. Zonder mijn huidige minimalistische instelling had ik vast last van keuzestress gekregen. Nu heb ik vooral genoten van het zoveelste blauwe servies, manden met stippen, buitenissige lampen en… het pand. Deze vestiging zit in de oude Sphinx-fabriek en dat geeft extra cachet aan de zaak. Ik heb genoten van de oude tegels, bakstenen muren, prachtige ramen, hoge plafonds.

Na het rondje Loods 5 zijn we nog even door het Sphinxkwartier gewandeld. Wat mij betreft één van de mooiste delen van Maastricht. Al met al een welbestede middag en voor herhaling vatbaar, waarbij een bezoek aan Loods 5 niet persé in het programma opgenomen hoeft te worden.

 

13 Comments

 1. Hier ook een Loods 5 in de buurt maar ook nog nooit geweest. Misschien ooit, als ik ook weer ga interieurstylen.

  Like

 2. Ik vind het ook een leuke en mooie winkel. Ik kom af en toe in Sliedrecht. Maar alleen om te kijken. Kopen is hier niet echt geschikt voor mijn portemonnee.

  Like

  1. Ik heb wel wat spullen met normale prijzen gezien, maar ben van sommige prijzen ook enorm geschrokken. En ik ben best wel wat gewend.

   Like

 3. He wat grappig, ik wist niet dat Loods 5 meer vestigingen had. Hier in Sliedrecht zit er ook een. (als het goed is) Maar zoals ook bij de Ikea, ben ik niet zo happig op het bezoeken van dit soort zaken 🙂

  Like

 4. Maastricht trekt mij ook altijd, voor mijn gevoel een stukje buitenland in ons kikkerlandje. Loods 5 is voor mij – vooralsnog – onbekend, maar ik denk dat ik daar wel blij van word (zonder te kopen).

  Like

Reacties zijn gesloten.