Toet & Co: Prins Rozi en het witte paard

‘Waarom nou weer een wit paard. Zo’n beest is veel te groot voor mij,’ piept Rozi verontwaardigd. ‘Zo kan ik nooit de prins zijn. Zo krijg ik dat datingprofiel nooit ingevuld. Vind ik nooit een vriendinnetje.’

‘Weet joe wat ai laatst keleerd heeft op de Netherlandsche les?’ vraagt Moeltje hem. Rozi schudt van nee. ‘Daer is a special neem voor een wit paord, end wel schimmel. End what is schimmel anders den very kleine thingy’s…? Joe ken handel little thingy’s my elifiend.’

Rozi is niet overtuigd. ‘Schimmel, dat is toch vies spul?’ zegt hij aarzelend. ‘Very vies,’ bevestigt Moeltje. ‘Dat kan dan geen mooi verhaal worden, Moeltje,’ zeg Rozi hoofdschuddend. ‘Det is waor, but it ken wel heel clean sain.’

‘Schoon, hoe bedoel je schoon?’ Rozi snapt er helemaal niets meer van. ’Wat is er nou stoer aan schoon. Ik wil ruig, stoer en mannelijk.’

‘First gebrauk jij water end soap. Den joe pakt er bleach bai, end if de schimmel is den nog niet weg, it is time for the flamethrower end joe can burn the schimmel ewee.’

‘Vlammenwerper?’ Rozi begint te glunderen. ‘Dat klinkt wel heul erg stoer.’ Toch is de kleine olifant nog niet helemaal overtuigd. ‘Is dat niet een beetje gevaarlijk? Wat als er brand uitbreekt?’

‘Den joe pakt de brendblusser. Den joe is een firefighter. Firefighters are girl magnets, my little elifriend.’

A girl magnet. Rozi wordt er helemaal warm van. In gedachten ziet hij zichzelf samen met een rozifantenprinsesje over het strand, en door de branding rennen. Hij bloost bij het idee. Zucht eens flink. Bloost nog heviger.

Zijn dagdroom wordt wreed verstoord door het gelach van Toet. ‘P-p-p-p-pr-prins met schimmel, in bez-z-z-z-zit van eigen vlammenwerper en brandblusser, z-z-z-z-z-zoekt een lief rozifantje om samen door  de branding te rennen,’ giert Toet.

‘If joe see it laik det, it klinkt a bitje vies,’ zegt Moeltje zuinigjes. ‘Not very stoer indeed.’ Hij grinnikt zachtjes.

Nu worden Rozi’s oren rood. Niet van schaamte maar van boosheid. Hij opent zijn mond om zijn vriendjes eens precies te vertellen wat hij van hen vindt, maar Toet is hem voor. ‘Lieve Rozi’,  zegt hij, terwijl hij een lach traantje wegpinkt, ‘Jij bent one-of-a-kind. Er is er maar eentje zoals jij. Jij gaat geen ander rozifantje op het internet vinden. Als jij aan de vrouw wilt, dan moeten we iets anders bedenken. Dan moeten we een plan hebben.’

Rozi’s mond zakt open. ‘Aan de vrouw..’, zegt hij bedremmeld. ‘Ik wil alleen maar… Het lijkt mij gewoon leuk om … Ik had gedacht…. Aan de vrouw? Zoals Jan …? Er loopt een rilling over zijn ruggetje en met één klik verwijdert hij zijn datingsprofiel. Aan een vrouw is hij nog lang niet toe.

¤¤¤¤¤¤¤Ξ¤¤¤¤¤¤¤

Dit blog is geschreven in het kader van de schrijfuitdaging van Schaap Schrijft. Voor spelregels, deelname en het lezen van de bijdragen van anderen, klik hier. Ik heb er voor gekozen, om de hoofdrol in mijn bijdragen aan deze schrijfuitdaging toe te bedelen aan Toet en zijn vrienden. Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozifantje is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland gekomen en verblijft hier min of meer illegaal.

4 Comments

Reacties zijn gesloten.