Fietsbroek

Sinds een jaar of drie ben ik dus een jurken(ahum)meisje. Daarvoor droeg ik ook wel jurken en rokken, maar niet zo vaak. Wat ik toen wel deed , en nu nog steeds doe, wanneer ik iets rokkerigs aan heb, is het dragen van een legging. Iets waar met name de spieren in mijn bovenbenen erg blij van worden.  In de winter een thermo exemplaar, in de lente en herfst katoenen gevallen tot op de enkel en zodra het kwik boven de twintig graden uitkomt, een legging tot net over de knie. Meestal in de tinten grijs, wit of zwart.

Nu droeg ik vroeger vooral jurken met, en losse flodderrokken. Van die wijdvallende zwierige exemplaren. Die zijn prima om in combinatie met een legging te dragen. Zelfs leggings tot net over de knie. Maar tegenwoordig draag ik ook van die koker-gevallen. Een lange legging (toch eens gaan tellen hoe vaak ik legging kan schrijven in een artikel) met kekke schoenen kan best. Vind ik. Maar zo’n kniegeval is eigenlijk geen porem. Heb je een chic jurkje met trendy open schoenen aan, verknalt het stukje stof rond je knieën het effect volledig.

Op zoek naar een oplossing kreeg ik de tip om een fietsbroek te kopen. Dat zou de perfecte oplossing voor mijn probleem zijn. Nu laat ik mij niet zomaar overtuigen, en het idee dat die klotsknieën van mij in den openbaarheid zouden treden sprak mij niet echt aan. Ja, ik heb mijn issues. Dus liet ik de tip de tip. Zelfs nadat ik vorig jaar, tijdens een wel zeer warme dag in een korte broek het huis verliet. Niet alleen mijn knotsknieën waren zichtbaar, ook mijn cellulitis.  EN DE WERELD VERGING NIET!

Een paar weken geleden was het zomaar ineens warm. In mijn kast lag nog een knie legging. Tijd om de voorraad aan te vullen. Ik ging naar de Zeeman. Die is niet duur, de leggings zijn van redelijke kwaliteit, en ‘ze’ schijnen het niet slecht te doen voor wat betreft de arbeidsomstandigheden bij hun toeleveranciers. Iets wat ik toch wel poog mee te nemen wanneer ik tot de aanschaf van nieuwe items overga.

Terug naar de aanschaf van nieuwe leggings. Ik dacht ineens aan de fietsbroek tip. Naast één legging kocht ik twee fietsbroeken, and I’m loving it.  Die krengen zitten echt lekker. Iets zegt mij dat de legging tot net over de knie een uitstervend kledingstuk in mijn klerenkast aan het worden is.

Maar goed: de tip wanneer je, net als ik, ook zomers  graag iets van beenbedekking onder je jurk of rok draagt is… een fietsbroek!

15 Comments

 1. Hm. Ik ben geen jurken(ahum)meisjes. Ik vind het onhandig en zo. Maar ik heb dus nog nooit geprobeerd een legging onder een rok of jurk te dragen. Toch eens testen… Misschien word ik dan alsnog een jurken(ahum)meisje!

  Like

  1. Nee, gewoon een korte katoenen legging. Zie de link in het bericht.(misschien moet ik de kleur van de links gaan aanpassen, ze vallen te weinig op)

   Geliked door 1 persoon

 2. Bij een fietsbroek stel ik me zo iets voor als de wielrenners dragen. Dat zal wel verkeerd zijn. En Zeeman is inderdaad prijs/kwaliteit soms best ok. Ik koop er mijn ondergoed en ben daar best blij mee. Goed om weten dat ze dus aanvaardbaar zijn qua arbeidsethos.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik was er ook een beetje door verrast, door dat arbeidsethos. Vandaar dat ik het ook maar even gedeeld heb.. 😉

   Like

 3. Ik draag juist altijd rokken en jurken om niets om mijn benen te hebben. Dus een legging zal ik niet gauw dragen tenzij het buiten echt heel hard vriest. Maar ik weet dat veel mensen ze fijn vinden om ergens on te dragen.

  Like

 4. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Maar… kruipen de pijpjes niet omhoog, knelt de tailleband niet?

  Like

  1. Nope en nope. Ik heb wel een maat groter genomen dan normaal, maar ze zitten prima.
   Alleen de elastieke band, tenminste van een van de leggings, zat niet helemaal goed vast, dus daar heb ik vandaag naald en draad tegenaan gegooid.
   Maar dat gebeurt mij bij spullen van de hema of c&a ook wel, dus…

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.