Op de kleintjes letten

Net als de grootgrutter waar ik het meeste van mijn boodschappen doe, probeer ik op de kleintjes te letten. Zoals vorig jaar beschreven  baseer ik het weekmenu op de bonusaanbiedingen. Dat zorgt voor variatie in het menu, en het is voordelig. Twee vliegen in één klap. Daarnaast maak ik gebruik van hun handige app om mijn boodschappenlijstje in te maken, en ga ik voor de weekboodschappen naar een XL variant met mogelijkheid tot zelf scannen.

App en zelfscanner complementeren elkaar. De app laat mij zien dat iets in de aanbieding is, de zelfscanner geeft een heerlijk deuntje af wanneer ik een korting verzilver. Katcheng. Zegt de scanner geen katcheng terwijl dat volgens de app wel moet, weet ik dat ik even langs de klantenservice moet wandelen. Of beter gezegd, bij de klantenservice moet stoppen.

Het gebeurt niet zo vaak dat de app en de zelfscanner het niet eens zijn. Dat het maandag driemaal gebeurde, was dus verbazingwekkend. Ik had drie producten met een persoonlijke bonus die ik niet kreeg.

De rij bij de klantenservice was langer dan normaal. Ik zag iemand een bon en zijn telefoon overhandigen, en daarna iets uit zijn tas grabbelen. Ik was duidelijk niet alleen.

Tegen de tijd dat ik bijna aan de beurt was, had ik de producten, mijn telefoon met app en kortingen, en de bon al bij de hand. Toen besloot de manager bij te springen. Managers zijn beste mensen, maar soms niet zo praktisch. Of snel. Tien minuten later, waarin de rij volledig was opgelost, had hij berekend dat ik € 1,75 korting mis was gelopen. Peanuts inderdaad. Maar hé,wie het kleine niet eert… ‘t is toch mooi meer dan genoeg voor een kop koffie bij de kringloop. 😉

En jij, ga jij voor zo’n bedrag in de rij bij de klantenservice staan?

22 Comments

 1. Bij mijn supermarkt zijn geen rijen 🙂

  Maar of ik in de rij zou gaan staan is afhankelijk van mijn humeur én mijn planning.

  Geliked door 1 persoon

 2. Absoluut, voor dát bedrag en zelfs voor veel minder. Ik scande van de week 3x direct achter elkaar een halfje bruin, waarop ik een stem achter me hoorde zeggen, zo, heb jij de jackpot…

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik let er wel op want die kleine bedragen lopen best hard op. Overigens laat ik jouw grootgrutter door al die extra ellende, geluid, zogenaamde gratis rotzooi en bergen met reclame lekker links liggen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Maar niet hier in de buurt. Dan wordt het vanzelf weer duurder… En volgens mij met een beperkter glutenvrij assortiment dan mijn grootgrutter. Da’s de voornaamste reden dat ik daar mijn geld breng.

   Like

 4. Die kans is klein. Ik winkel gewoon zonder al die attributen. Zelfs zonder klantenkaart. Dat gedoe is niet aan mij besteed

  Geliked door 1 persoon

 5. tja, hangt een beetje van mijn principiële bui af.
  ik heb een enorme hekel aan rijen.
  maar toegezegde aanbiedingen (lokkertjes) niet krijgen, daar heb ik ook een broertje aan dood.
  het bedrag doet er dan minder toe dan de lengte van de rij.

  Geliked door 1 persoon

 6. Zit ik te lezen denk ik…. good god. Een app ter controle van de katcheng-er ! Of ik in naar de servicedesk ga hangt van het moment af. De ene keer vind ik mijn gelijk halen en een paar euro’s belangrijk. Een andere keer kan het me verdommen.

  Like

  1. De app is gewoon de app van AH. Daar staan de bonussen in, en wanneer je een product op je boodschappenlijstje zet, komt daar een bonus tekentje voor te staan. Het is dus geen speciale katcheng app. Daar ben ik weer te lui voor.

   Like

 7. Dat geluidje dat je korting krijgt lijkt mij ook erg leuk. Helaas heeft ‘mijn’ Albert Heijn geen zelfscanners.

  Like

  1. De mijne ook niet, maar omdat het om de weekboodschappen gaat, en ik die toch niet het hele stuk gedragen krijg, wil ik er wel een eindje voor omrijden.

   Like

 8. Ik kom eigenlijk nooit rijen tegen bij de servicebalie, dus het is een wat hypothetische situatie. Voor een paar dubbeltjes zou ik bij een lange rij geen moeite doen, maar bijna 2 euro… ja, dan toch wel.

  Geliked door 1 persoon

  1. Aangezien daar ook de tabak wordt verkocht… En ik dit keer niet de enige was bij wie het met de (persoonlijke) bonus niet goed ging… Was er dit keer een rij. Door de tabaksverkoop trouwens wel vaker. Hangt van het tijdstip waarop ik boodschappen doe af.

   Like

 9. Bij de kassa van AH kreeg ik onlangs het idee in een gokhal te staan. Bleek dus het gerinkel van (slechts) twee zelfscanners te zijn. Dat is dan zeker die nieuwe winkelbeleving dacht ik. Ik vind het voornamelijk storend.

  Like

  1. Ik zie inderdaad wel eens mensen verbaasd opkijken, zeker wanneer ik ‘goed’ aan het scoren ben. Snap dus dat het voor de overige shoppers irritant kan zijn.

   Like

 10. Je hebt groot gelijk. Actie is actie en bonus is bonus. Ik ga zelfs voor minder in de rij staan 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik ook. Hoewel, als het een duppie is, ik diepvries in de kar heb liggen, en het een lange rij is, dan laat ik het wel eens schieten.

   Like

Reacties zijn gesloten.