Toet & Co: Ik ben een knuffel van stand

‘Dus het gaat door,’ zegt Toet met een twijfelachtige blik in de ogen, terwijl hij met een pootje naar mijn Mijlpaal Slow fashion Season wijst. Ik knik dat hij gelijk heeft en dat het evenement (de actie) doorgaat. ‘Hum,’ zegt hij, en zucht eens diep.

‘Wat zit je dwars Toet?,’ vraag ik hem.

Hij kijkt mij met zijn zwarte kraaloogjes aan. ‘Ik ben een knuffel van stand en…’ De rest van zijn woorden worden overstemd door een bulderend gelach van Rozi en Moeltje. Toet kijkt zijn vriendjes met vlammende ogen aan, en gooit het hoge woord eruit.. ‘Jullie hebben makkelijk lachen, maar dadelijk moet ik tweedehands sokken dragen. Op mijn schone velletje. Over mijn poezelige oortjes. Om mijn nek. Vlak onder mijn neus. Dat kan toch niet.’

Nu schiet ik in de lach. ‘Lieve Toet,’ zeg ik, en doe niet eens moeite om mijn gezicht in de plooi te houden, ‘jij draagt altijd tweedehands sokken. Alle sokken die jij in de loop der tijden geconfisqueerd hebt zijn van Zoon of mij.’ Toet zegt niets, maar de vlammen doven en zijn mondje schiet in standje ‘ooooooooh’.

toet_sneeuw

‘Bovendien heb ik nog nooit sokken bij de kringloop gezien, dus mocht ik de komende maanden nieuwe sokken nodig hebben, iets wat ik niet verwacht want de sokkenbak puilt uit, dan haal ik die gewoon bij de Hollandsche Eenheidsprijzen MAatschappij. Net als altijd.’

Dit keert haalt hij opgelucht adem. ‘Fijn,’ zegt hij dan, ‘want ik ben natuurlijk niet echt een knuffel van stand. Ik ben gewoon Toet. Je weet wel. Gewoon gewoon. Maar wel uniek en met een eigen willetje.’ Even is hij stil, dan zegt hij grootmoedig, ‘Weet je wat, zet mij ook maar bij de deelnemers. Iedereen meer dan 10.000 is mooi meegenomen. En ik denk wel dat het mij gaat lukken!’ 

∋∋≈≈≈∈∈

Voor de nieuwe lezers: Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozi, Rozifantje voluit, is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is en Amerikaanse bruine beany beer die lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland is gekomen. Hij verblijft hier min of meer illegaal.

 

12 Comments

 1. Ik heb nog hele mooie Happy Socks waar ik wel een paar van kan missen. Ik heb 2 paar die zijn gekrompen in de was en die heb ik nooit gedragen. Alleen gewassen dus. Interesse?

  Like

 2. Zeg Toet, tweedehands onderbroeken, dat is pas erg! Niet zo miepen hoor. Of draag jij soms geen slipjes?
  Oh en ik doe niet mee. Als ik iets leuks zie neem ik het.

  Like

    1. Knuffels mogen dat mevrouw Marry. Net als huisdieren. Omdat wij sowieso gehuld zijn in fluff rondom onze stuff.
     xxx, Toet, Rozi en Moeltje
     ps. I hef no stuff. I’m big on beans.

     Like

 3. Ik snap ’t wel van Toet. Sokken van jullie is niet erg. Maar tweedehands sokken… Brrrr…
  PS: ik heb me ook aangemeld, hoor 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.