Praktische oplossing

De kunststof balkondeur met zes veiligheidsklemmen, heeft de neiging te klemmen. Met name wanneer de temperatuur op het balkon oploopt naar boven de 30 graden. Zit de deur dicht, gaat-ie niet meer open. Staat de deur open, gaat-ie niet meer dicht. In beide gevallen is het wachten tot de temperatuur wat gezakt is. Je leert er mee leven, al betekent het wel dat ik soms wat laat naar bed ga. Of op de bank, bij de open deur, slaap.

Het nieuws, dat de Vereniging van Eigenaren, het vervangen van ramen en balkondeur voor 2020-2021 op de agenda heeft gezet, is door mij enthousiast ontvangen. Maar ja, het is nu 2019 en er is een soortement van hittegolf aan de hand. Om half 11 wilde ik naar bed. De deur ging niet dicht. In de hoop dat het weldra zou gaan afkoelen, ging ik nog even youtube filmpjes kijken op het balkon. Om twaalf uur kwam mij dat de neus uit. Ik wilde naar bed.

Alleen wilde de deur nog niet dicht. Ik stuurde een appje naar Zoon, die deze week nachtdienst heeft, met het verzoek de balkondeur bij thuiskomst dicht te doen. En om zachtjes te doen, omdat ik de deur naar mijn slaapkamer open had staan. Als een soort veiligheidsmaatregel. Ik voegde er aan toe dat ik, mocht ik gedurende de nacht een keertje wakker worden, het zelf ook zou proberen. 

Tegen vier uur kreeg ik de deur dicht, iets na zes uur gooide ik hem weer open. Zoon lag net in bed. 

Hoewel het woensdag niet zo heel warm zou worden deed ik de deur toch dicht toen ik richting Brabant vertrok. Nu lukt het nog, dacht ik, en anders zit Zoon er straks misschien wel mee te kijken. Niet dat ik van plan was lang weg te blijven, maar je weet het maar nooit met mij. Daarbij is Zoon wat minder van de open deuren. 

Toch heeft hij de deur open gezet. En bleek het in Limburg een stuk warmer dan in Brabant, waar ik zat. Want toen hij naar zijn werk wilde gaan, ging de deur niet meer dicht. 

Zoon is iets technischer ingesteld dan ik, en van de praktische oplossingen. Hij zag meteen op welk van de veiligheidsklemmen het spaak liep. Een actie met een kruiskopschroevendraaier verder, was het probleem opgelost en kreeg ik een appje. Deur sluit weer. Datgene wat dwars zat verwijder. Ligt nu op de kast

Ik las dat appje pas, toen ik alweer thuis was, en tot mijn stomme verbazing de deur zo kon openen. Ik keek op de kast, en zag een klem liggen. Even dacht ik, dat is niet handig en veilig, zo’n klem verwijderen, maar toen dacht het duiveltje in mij, maar wel veiliger dan de deur open laten staan. Daar heeft dat duiveltje gelijk in. 

Toch meende ik een opmerking over veiligheid tegen Zoon te moeten maken. ‘Zolang die, die en die nog gewoon op hun plaats zitten, kan er niets gebeuren’, was zijn reactie. 

Toch weer een hele geruststelling.  Fijn hoor. Zo’n praktisch en technisch kind in huis. 

14 Comments

 1. Wat een toppertje dat kind! Dan weet je weer waarvoor je alle poepluiers, babyspuug en slapeloze nachten hebt doorstaan toen-ie nog klein was.

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat zijn kwaliteiten waar je wat aan hebt.. Ik had een enorm mes naast me liggen in Eindhoven. Sterkte morgen, het wordt vies heet. dus deur dicht houden!

  Like

  1. Ik zag wel dat de deur op die klemmen cq pinnen bleef hangen. Maar dacht dat het aan de deur lag.
   Dat is wellicht ook wel zo, maar dit is wel een oplossing.
   Ik zit teveel met de mantra, ik mag zelf niets aan de deur veranderen, in mijn hoofd. Daar heeft Zoon (gelukkig) geen last van.

   Like

 3. Jij woont toch in een heel veilige buurt?
  Hier heb ik 2 keer een onverlaat het huis uit geschreeuwd. Inbreken terwijl ik thuis ben raad ik dieven af. Ik zal hier niet schrijven wat allemaal op een crimineel wacht in mijn huis.

  Voor mijn voordeur heb ik een zomer- en winterstand. Ongelijk uitzetten en krimpen gebeurt ook bij mijn hang- en sluitwerk.

  Stille groet,

  Like

  1. Ik vind het een veilige buurt. Al gebeurt hier best wel eens wat. Zoals schietpartijen voor de deur (de politie schoot op een messenzwaaier). De Boysz zijn er weken van onder de indruk geweest.

   Like

 4. Dat heeft je zoon goed opgelost zeg! Knap van hem. En heerlijk thuis komen lijkt me, met een werkende balkondeur!

  Like

  1. Hij is natuurlijk wel technisch opgeleid. Wat ik vooral leuk vind is dat hij dit soort initiatieven vooral ontplooit wanneer ik (even) niet thuis ben. Dan hoeft er (door mij) niets gevraagd te worden, dan doet hij gewoon.

   Like

Reacties zijn gesloten.