Toet & Co: Keuzestress tot de macht 3

Van het één komt het ander. Het ene moment was Toet faliekant tegen mijn deelname aan slow fashion season, het volgende moment kon hij de verleiding van twee paar tweedehands Happy Socks van Liesbeth niet weerstaan. Na een korte mailwisseling kwam vrijdag het bericht, ik heb de sokken op de post gedaan, dit is de track en trace code.

Vanaf dat moment waren de Boysz hyper. Zaterdagochtend rende de Boysz elk uur de trap af, om de brievenbus te checken. Om één uur lagen er nog geen sokken in de bus. In de wetenschap dat de post hier altijd voor één uur bezorgd wordt, gingen de Boysz teleurgesteld op de vensterbank zitten mokken. Nou wai hef toe weet tot dinsdag, jammerde Moeltje. 

Rond half negen piepte Rozi ineens, Kijk, dat is de auto van de pakketjesmevrouw. Misschien heeft zij onze sokken wel bij zich. Gespannen keken zij toe hoe de pakketjesmevrouw twee dozen uit de bus haalde en richting ons trappenhuis liep. Nee, bromde Toet, die dozen zijn veel te groot voor een paar sokken. 

Er werd gebeld. Snel liep ik naar de voordeur, op de voet gevolgd door drie knuffels. De overbuurman is er niet, zei de pakketjesmevrouw, Zou u..? Ik knikte en nam het pakketje aan. Oh, en dit pakketje is voor u, meneer Toet en zijn vriendjes. Verbaasd keek ik naar het formaat van de doos. Voelde het gewicht en dacht, Liesbeth had het toch over één of twee paar sokken?

Enfin, de kaart werd gelezen, de doos voorzichtig opengemaakt. Toen vielen de Boysz stil. Zoveel sokken, zoveel kleuren, zoveel patronen. Ik zie pijlen en roze hartjes, piepte Rozi. Ai sie cows en chickies. Stars, dots and faces. 

En Toet, Toet zei helemaal niets. Die aaide voorzichtig de ene na de andere sok. Begon te passen. Begon nog meer te passen. Zwom in de sokken. Tot het zweet hem uitbrak en hij, samen met de twee kleintjes, zijn toevlucht zocht in de groenten la van de koelkast. Daarbij wel zorgend dat de deur niet dicht zou vallen want weet jij dat het lampje uitgaat als de deur dichtgaat?

Nu is het wachten op minder weer. Zodat zij de wereld elke dag vanonder een andere sok kunnen bekijken. 

∋∋≈≈≈∈∈

Voor de nieuwe lezers: Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozi, Rozifantje voluit, is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is en Amerikaanse bruine beany beer die lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland is gekomen. Hij verblijft hier min of meer illegaal.

8 Comments

      1. Nee hoor, helemaal niet stom. Ik herken dat heel goed. Als bij mij iets ‘echt’ serieus wordt, blokkeer ik ook vreselijk. Ook in relaties…

        Like

Reacties zijn gesloten.