Snipperdag

Langzaam laat ik het heilige moeten los. Gun ik mijzelf aan het eind van een volle dag rust. Ga niet tussen de vacatures snuffelen. Laat mijn studieboek dicht. Verplicht mijzelf niet tot het uitvoeren van een x-aantal dagelijkse taken. 

Er zijn niet veel van dit soort volle dagen. Tenminste, niet voor zover ik het aan mijzelf toe wil geven. Het was nog geen hele dag, zegt het stemmetje in mijn hoofd, wanneer ik na een aantal uren buiten de deur te hebben vertoefd, weer thuis kom. Hup hup, je kunt best nog even inloggenEven vacatures zoeken. Even aan je eindopdracht werken.

Bij het opstellen van de planning voor donderdag moet ik mij inhouden. Er staat een uitstapje met de Maashopper op het programma. Vertrektijd 11 uur vanuit Steyl. Vermoedelijke aankomsttijd terug in Steyl 5 uur. Voeg daar minimaal een kwartier fietsen, in mijn tempo en met mijn conditie waarschijnlijk een half uur, enkele reis bij, en mijn dag zit vol. Vol met praten, over het water staren, genieten. Op mijn to-do lijst staat slechts één taak. Artikel

Donderdagochtend, na het openen van mijn telefoon zie ik dat ik what’s app berichtje heb. Het gaat vandaag niet lukken, is de samenvatting van de tekst. Ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om op het laatste moment een afspraak af te zeggen. We verzetten het gewoon naar volgende week, reageer ik. We appen nog even. Dan pak ik mijn agenda om de afspraak door te strepen, en de to-do lijst aan te vullen. Er is, zoals altijd, genoeg te doen. 

Mijn pen blijft boven het papier hangen. Dan schrijf ik één woord op. TADAH! In tegenstelling tot een to-do list bevat de tadah lijst niets wat moet, maar slechts de dingen die spontaan gedaan zijn. Dan laat ik zelfs dat idee los, en besluit dat het de hoogste tijd is voor een snipperdag. Een dagje balkon. Een dagje zonder moeten, maar vol mogen. 

Tussen het mogen door maak ik een afspraak met de interieurontwerpster om vrijdagochtend een aantal showrooms te bekijken, om een beter beeld bij tegels en badkamermeubels te krijgen. Dan blijft er maar een halve dag over om te doen, zegt het stemmetje. Ter plekke besluit ik om het stemmetje te negeren, en er geen snipperdag, maar een lang weekend van te maken. Maandag is er weer tijd om te moeten, vanaf nu geniet ik van een mini-vakantie. Niet alleen omdat het kan, maar omdat het bij tijd en wijle gewoon even moet. 

21 Comments

 1. Heel goed van je!

  Ik moet al drie dagen stofzuigen. Nog steeds niet gedaan. En guess what? De wereld is nog niet vergaan. En bij jou? Ook niet zeker? Ik hoop dat je ervan genoten hebt!

  Like

 2. Heb het werk zoeken deze hele week even laten zitten. Ik kan me sinds een paar dagen weer een beetje bewegen en heb me zo rustig moeten houden dat ik er nog een paar dagen aan vast plak.

  Geliked door 1 persoon

  1. Jij ook al aan het werkzoeken? Omdat het tijd is voor iets anders, of omdat het moet.
   Sterkte en succes met de rust.

   Like

 3. Een heel wijs besluit, dat moet je jezelf gewoon af en toe gunnen!
  Vandaag was het hier ook zo’n dagje… de gewone opstartdingen van de dag gedaan. Daarna naar het centrum gewandeld en een nieuwe bril gekocht, eindelijk vond ik een montuur dat me aanstond. Heerlijk gaan lunchen bij een restaurant (werkgelegenheid voor licht verstandelijk beperkte jongeren) en wel in de achtertuin. Zo rustig. Naar huis gewandeld en lekker gaan relaxen. Mijn boek is bijna uit. Nu even wat klusjes en een bord yoghurt maken en dan mag de avond beginnen. Supersnipperdag gehad 😉 !

  Geliked door 1 persoon

 4. Een verstandige keuze. Soms moeten we onszelf gewoon even tot rust manen. Even niets moeten maar lekker genieten en alles nemen zoals het komt. Ik zou zeggen: Een aantal fijne en ontspannen dagen gewenst 🙂

  Geliked door 1 persoon

 5. Verstandige keuze. Al dat moeten lijkt me killing op den duur. Maar ja, ik ben dan ook een mens die zonder agenda en planning door het leven dendert. Alleen de 10.000 stappen per dag zijn een vaste factor.
  Is dat een verschil tussen mannen en vrouwen. Dat de laatste die agenda hard nodig hebben vanwege de structuur en dat wij mannen af en toe maar wat avonturieren met plannen die ook best wel eens een paar dagen kunnen worden uitgesteld? Of is dat te simpel gesteld?

  Like

  1. Het plannen heeft vooral te maken met afstuderen en een baan zoeken. Dat wil ik best uitstellen, maar in beide gevallen kan dat een duur geintje worden. Dus houd ik het liever in de gaten en plan die activiteiten keurig rondom de leuke (en soms ook zeer nuttige) afspraken heen.
   Ooit komt de dag, dan mag ik ook planloos door het leven.

   Like

 6. Ik vind het altijd lastig om los te laten wat ik allemaal moet doen. Want die activiteiten bieden ook structuur. Maar soms is het inderdaad heerlijk om even alles los te laten.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.