Super service

Een paar maanden geleden werd in huize Digitalix een nieuwe ketel geplaatst. Dat ging niet helemaal van een leie dakje. Op woensdag werd de ketel geplaatst, twee uur na vertrek van de monteur had ik de eerste foutmelding en uiteindelijk moest ik de ketel uitschakelen. Op donderdag zag monteur Twee wat monteur Eén fout had gedaan (de buizen sloten niet goed aan), en herstelde het probleem. Om de ketel te resetten kwam monteur Drie. Niet werkzaam bij het installatiebedrijf, maar bij de ketel-leverancier. Vrijdags kwam monteur Twee weer langs om nog wat beugeltjes te plaatsen. Omdat hij toch bezig was, haalde hij zijn kitpistool en bevestigde de buizen stevig in elkaar, en werd ook het mondstuk wat buiten uit de muur steekt, stevig vast gekit. Als klap op vuurpijl draaide hij ook nog een meter witte ductape rondom de kitrand van het mondstuk. Dat zag er niet zo fraai uit (het mondstuk en de bevestigingsplaat zijn zwart) maar… veiligheid voor alles, zei monteur 2.

Van de week viel het mij op dat de ductape aan het losschieten was. Er hingen al een paar repen los. Vrijdagochtend zag ik het weer, toen ik het vuilnis weg ging brengen. Dadelijk die losse repen maar even wegknippen, dacht ik, en zag tot mijn verbazing een busje van het installatiebedrijf staan.  Als het monteur Twee is, dacht ik, vraag ik hem of hij nu wel zwarte duct tape bij zich heeft

Ik zag geen monteur en besloot om, voordat ik met een schaar in de weer ging, eerst de boodschappen te doen. Net toen ik met mijn boodschappenmand beneden stond, zag ik monteur Twee aan komen lopen. Ha Twee, zei ik vrolijk, heb je nu toevallig zwarte duct tape bij je? Daarbij wees ik naar boven. 

Hij begon te grijnzen. Geen zwarte tape, antwoordde hij en hield een rol witte tape omhoog, maar wel een betere kwaliteit dan ik de vorige keer bij me had. Ik zag net dat deze los begint te laten en dacht, voordat ik bij die andere klant ga beginnen, los ik eerst dit even op. Voordat jij terug bent, heb ik dat varkentje gewassen.

Dat laatste bleek niet te kloppen. De winkel ligt nu eenmaal om de hoek en ik had nauwelijks wat nodig. Maar toch. Voordat ik binnen was, was hij klaar met zijn super service. Het ziet er nog steeds niet uit, die witte band rondom die zwarte kop, maar het zit wel weer stevig vast. 

4 Comments

 1. Ik ben aan mijn tweede ketel, maar plakbandjes zijn hier nog niet aan de orde geweest.
  Een tijdje geleden hoorde ik nog bij de jaarlijkse service dat een monteur tegenwoordig niet zoveel meer hoeft te doen. Immers door de oprukkende computeronderdelen valt er niet zo gek veel meer te repareren. Je zou dus verwachten dat het beroep van monteur dus een wat andere inhoud krijgt. Ik lees bij jou dat ze er inderdaad iets op hebben gevonden.Ze maken er een soort goed/fout teamwork van en plakken ducktape. Daarbij hebben ze gelijk weer een punt voor het werkoverleg: ‘mag ducktape zwart bij de standaarduitrusting? Er zijn klanten die dat erg op prijs stellen.
  Heerlijk blogje. Waarom gaat alles bij mij zo simpel. Ik wil ook wel eens omrollen van het lachen.

  Like

  1. Ik vond er weinig lachwekkends aan, toen de ketel er binnen 2 uur mee stopte. En zeker niet toen ik de volgende dag hoorde dat het een CO2 melding betrof. Was de ketel niet afgeslagen, waren Zoon en ik er niet meer geweest. Of in ieder geval Zoon niet meer.Die slaap naast het ketelhok en in de winter met gesloten raam.

   De tape was wat mij betreft ook niet nodig geweest, maar ik begrijp de angst van de monteur.
   Doordat het ketelhok niet tegen de buitenmuur zit, maar iets verder weg, moet de afvoer langer zijn dan normaal en is daardoor samengesteld uit een aantal binnen en buitenbuizen. De bevestigingspunten zijn kwetsbaar. Op zich kan er niets meer gebeuren, tenzij iemand ‘grappig’ is en de afvoermond (aan de buitenkant van mijn huis) los trekken. Bij terugduwen van de afvoermond kan het binnenwerk losschieten, met alle gevolgen van dien.
   In één van de andere blokken van dit complex hebben een aantal kwajongens dat bij diverse afvoermonden gedaan. Tot op heden hebben wij geen last van die knullen, maar de monteur wilde dat voor zijn.
   Hoewel het er niet uitziet, ben ik er om die reden wel blij mee. Extra beveiliging.

   Ducttape zwart hoeft niet meer. De zwarte afdekplaten en zwarte afvoermonden worden niet meer gebruikt.Zijn door de installateur vervangen door witte.

   Like

 2. Zelf denk ik aan Aardgasvrij gaan.
  Hoe en waarmee ik mijn ketel ga vervangen weet ik nog niet.
  Maar ik zal zeker niet meer van plakbandjes afhankelijk zijn.

  Warme groet,

  Like

Reacties zijn gesloten.