Karma punten

Ik heb zo mijn momenten. Zoals afgelopen maandag. Wanneer ik het parkeerterrein van de supermarkt op rijd, zie ik een enorme camper met aanhangwagen staan. Naast de camper staat een vrouw met een volle boodschappentas te wachten op een meneer met een karretje. Mijn oog valt op de nummerplaat, en ik zie dat het Zwitsers zijn.

Ik pak mijn tassen en wandel naar de ingang van de winkel. Mijn eerste gang is richting milieustation waar mevrouw Zwitser zoekend rondkijkt. Terwijl ik de lege potten weggooi verlaten zij het milieustation.

Binnen moet ik een noodstop maken. De Zwitsers blokkeren de ingang, en kijken zoekend rond. Ik zie een boodschappentas vol plastic flessen en begrijp het probleem. Zuchtend, omdat mijn beste Duits onder het niveau van een peuter ligt, leg ik uit dat de machine om de lege flessen in te leveren bij Das Brot staat. Immer graden aus, und dan links um die Ecke. Bei das Brot voeg ik er voor de zekerheid nogmaal aan toe.

Aha! Bei das Brot. Danke Schön, zegt de vrouw. De opluchting staat op haar gezicht te lezen. Op die van mij trouwens ook. Duidelijker dan dit had ik het niet kunnen maken. Terwijl ik verder shop weet ik dat ik mijn karma punten voor de maandag in the pocket heb.

12 Comments

 1. Logisch ook. Bij het brood. Dat ze dat zelf niet konden bedenken….

  PS: Ja, ik weet best dat ding altijd tegen de muur staat waar het magazijn aan grenst.
  PS2: Lief van je.

  Like

  1. Ik woon al dertig jaar in Limburg. Dan kan het haast niet anders dan dat je een paar woordjes Duits oppikt. 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.