Slow Fashion Season (3): ’t was een koopje!

Slow Fashion Season (challenge: koop drie maanden geen nieuwe kleding) was nog maar koud begonnen, toen het tot mij doordrong welk kledingstuk in mijn kast ontbrak. Een spijkerjasje! Die dingen zijn perfect om tijdens iets koelere zomeravonden aan te schieten. Maar ook in het voor- en najaar prima te gebruiken voor net dat beetje extra warmte, en in de winter is het heel geschikt als accessoires. Want altijd een vestje is ook zo saai.

Het moge duidelijk zijn dat bovenstaande op een iets koelere zomeravond tot mij doordrong. ‘Binnenkort loop ik maar weer eens bij de kringloop binnen,’ zei ik tegen de vriendin waarmee ik die avond op stap was. Er volgde een hittegolf, en ik vergat mijn plan.

Het werd 13 augustus. Ik was door een medewerker van een detacheringsbureau uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In Eindhoven. Het weer viel wat tegen. Zowel in Venlo als in Eindhoven werd wat regen voorspeld, en in beide steden viel de temparetuur zwaar tegen. Ik ging op zoek naar het jasje. Tevergeefs, want ja, ik was mijn plan vergeten. Er zat niets anders op dan een vestje mee te nemen.

Ja, ik had mijn rode jas aan kunnen trekken. Of mijn regenjas. Maar beide geven het gevoel van minder weer. En zo minder was het nu ook weer niet.

Op de heenweg had ik geluk en hield het droog. Ook qua temperatuur viel het reuze mee. Dit in tegenstelling tot de terugweg. Net na het verlaten van het pand begon het te regenen. Tegen de tijd dat ik, gehuld in vestje, op het station aankwam was het koud te noemen. Mijn kleding was nog klammig toen ik in Venlo aankwam, en daar zo de kou en een flinke regenbui instapte. Nat tot op mijn hemd kwam ik thuis.

Ik weet het. Een spijkerjasje heeft met zulk weer ook weinig nut. Net zo min als mijn rode jas. Alleen mijn regenjas had uitkomst geboden. Maar ja, dat ding is niet erg fashionable.

Ondanks dat wandelde ik woensdag naar de kringloop, op zoek naar een spijkerjasje. Wat ik niet vond. Helemaal niet erg, want ik zag een grijs, ribfluwelen, semi motorjack hangen. Het perfecte kledingstuk om een saai HEMA-jurkje mee op te pimpen. Verliefd tot over mijn oren kocht ik het. Ondanks dat het ietsjes te groot is. Maar hé, ik sla zelfs bij passende kleding negen van de tien keer de mouwen één of tweemaal om.

Thuis zag ik pas van welk merk het jasje is. Marc Cain. Vaag herinnerde ik mij dat ik de dag ervoor in Eindhoven voorbij een winkel met die naam was gewandeld. Voor de gein googlede ik het merk. Zag een online store. Snuffelde daar wat rond en kreeg een hartverzakking van de prijzen. Daar kunnen wij een maand van eten.

Heb ik potverdorrie per ongeluk een (duur) merkartikel gekocht. Het ding is puntgaaf. Voor nog geen €15 euro. Voorlopig sta ik er sjiek op.

Kringloopvondst

28 Comments

 1. Hij staat je heel leuk! En in de kringloopwinkel mag je best shoppen, vind ik. Niks nieuws gekocht, toch? Ik ook nog niet trouwens. Nou ja, wat kasten. Maar verder niks.

  Like

  1. Het doel van de challenge is juist om mensen ervan bewust te maken, dat je heel goed tweede hands kleding kunt kopen, of kleding kunt ruilen. Gevoelsmatig is dit jasje kopen dus beter dan 3 maanden niks kopen. In dat laatste geval had ik de schatten van de kringloop niet echt ontdekt. 😉

   Like

 2. Super! Staat je leuk inderdaad, juist met die opgerolde mouwen! Ik draag steeds meer wol: lekker warm (ondanks dat de wind erdoorheen waait) en kan tegen een bui (omdat de wind er doorheen waait) 😀

  Geliked door 1 persoon

   1. Ik draag wol winter en zomer. Nou ja, niet meer als het 30 graden is, maar bij 20 graden nog wel. Wellicht ‘voelt’ het hier anders… 😉

    Like

 3. Erg leuk jasje en ook voor een leuk prijsje. Zelf heb ik laatst wel een redelijk hippe regenjas kunnen scoren. Wel fijn voor het fietsen naar mijn werk, dan doet zo’n spijkerjasje namelijk inderdaad niet erg veel.

  Like

  1. Een hippe regenjas staat ook nog op mijn lijstje, maar heeft voor nu geen haast… want ik heb nog een goede, niet zo’n hip exemplaar.

   Like

  1. Nee. Net zo min als een spijkerjasje. Maar daar was ik ook niet (echt) naar op zoek. Gewoon iets voor de iets koelere zomerochtenden, middagen en avonden. En warme lente en herfstdagen.

   Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. Ik ben er erg blij mee. Het geeft gelijk een ander cachet aan een jurk die ik al drie jaar heb.

   Like

 4. Het staat je erg goed! Heerlijk te combineren ook. Ik vind het nog steeds jammer dat er geen grote maten hangen in de kringloopwinkels hier in de buurt. Ik krijg trouwens een nieuwe Het Goed op fietsafstand erbij hier!

  Like

  1. Hier valt het in de categorie grote mate ook tegen. Zijn telkens maar kleine stukjes van het rek.
   Het lijkt erop of de dames-maatje-meer of een eigen circuit hebben, of hun kleren niet naar de kringloop brengen.

   Like

 5. Wat een fijne vondst. En top, dat je ook nog eens bakken met geld hebt uitgespaard : )

  Like

  1. Nou… Normaal loop ik met een enorme boog om winkels met kleding in deze prijsklasse heen dus of ik echt geld uitgespaard heb kan ik niet zeggen.
   Sowieso waa zelfs een spijkerjasje goedkoper geweest dan ‘normaal’, dus in die zin wel.

   Like

  1. Dank je. Dat plezier ermee gaat zeker lukken. En ik heb al een toekomstige eigenaar gevonden voor het geval ik er onverhoopt snel op uitgekeken ben. 😉

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik leerde even terug iemand kennen die nooit nieuwe kleding koopt of draagt.
  Maar dat weetje kreeg ik pas te horen nadat ik mij al weer een tijdje verbaasde over haar prachtige kleding.

  Kortom door gaan op deze ingeslagen weg.

  Vrolijke groet,

  Like

  1. Ik zal wsl voor een mix van nieuw en nieuw voor mij gaan. Soms wil ik gewoon iets hebben (geen fast fashion btw) wat zeker hier in de regio in de kringloop nauwelijks te krijgen is. Omdat liefhebbers van dat merk hun kleding, net als, volledig opdragen.
   En inderdaad. Je ziet aan een kledingstuk niet dat het tweedehands is. Zelfs niet wanneer je het zelf gedoneerd hebt. (weet ik uit ervaring).

   Like

  1. Mijn Kringloopvriendin, die qua kledingmerken net zo’n nitwit is als ik, had wsl gezegd, ‘Wel een beetje duur voor tweedehands.’ Ik heb het even gedacht, maar was verliefd dus…
   Inderdaad een goede vondst. Blij mee.

   Like

Reacties zijn gesloten.