Dan moet je wel de stekker erin doen …

Een paar maanden geleden ben ik van een iPhone 5s overgestapt naar een Huawei p20 lite. Op zich is de transitie zeer soepel verlopen. Oké, ik sluit tijdens het typen wel eens per ongeluk een app omdat de homeknop precies onder de spatietoets zit, maar dat zijn mijn dikke vingers. Daar kan de telefoon niets aan doen.

Waar de telefoon wel wat aan kan doen, is de batterij. Die is zoveel beter dan die van mijn toenmalige iPhone, dat het bijna niet te geloven is. Hing de iPhone soms tweemaal per dag aan de oplader, de Huawei behoeft slechts eens in de twee à drie dagen voeding. En mocht de batterij onverhoopt sneller leeglopen dan verwacht, komt mijn telefoon met een oplossing om de batterij zo veel mogelijk te sparen. Zoals een week of drie geleden, tijdens een wandeling.

De melding was iets in de trant van een aantal apps gebruikt dusdanig veel data dat de batterij sneller leeg loopt. Aangezien ik tijdens die wandeling alleen maar mijn camera en telefoon nodig had, en verder niets, keek ik niet om welke apps het ging, maar zette de toegang tot mobiele data volledig uit. Soms ben ik te praktisch voor woorden.

Afgelopen dinsdag mocht ik weer eens naar Eindhoven toe. Iets met (wederom) een inschrijving bij een detacheringsbureau. Op maandag voegde ik het adres toe aan Google Maps. Voor de veiligheid bekeek ik ook even de route. Eindhoven, N2, afslag 31, Noord-Brabantlaan, zijstraat. Bekend terrein voor mij als geboren en getogen Eindhovense. Het ging helemaal goed komen.

Dinsdagochtend. Hoewel Android Auto meteen contact heeft met mijn auto, wordt Google Maps en daarmee de route, niet geladen. Offline, was de melding. Het gebeurt wel vaker dat het even duurt voordat auto en Google en weet ik wat, prettig met elkaar communiceren, dus ik vertrok. Eindhoven kwam in zicht, maar er was nog geen connectie. Maar goed, de route was bekend. N2, afslag 31, Noord-Brabantlaan.

Onderaan de afrit ging ik rechtsaf. En kwam niet op de Noord-Brabantlaan uit.Ik ben dan wel geboren en getogen in Eindhoven, maar er zit daar een wegen-plannenmaker, die het leuk vindt, oude getrouwen te laten verdwalen. Wat ik ook deed. En niet zo zuinig ook.

Uiteindelijk ben ik bij een willekeurig bedrijf het parkeerterrein opgereden om even rustig uit te zoeken wat er aan de hand was. Android Auto was en bleef offline. Erger nog, ook Google Maps op mijn telefoon stond op offline. Ik controleerde de instellingen van beide apps. Die stonden goed. Ik vervloekte T-mobile… en kreeg een brainwave.

Vroeger had je een reclame waarbij een vader en een zoon heel druk bezig zijn met het aan de praat krijgen van een computer, en dan ineens zegt het kleine zusje, dan moet je wel de stekker erin doen! Of in mijn geval, dan moet je wel de mobiele data aanzetten!

Het is maar goed dat ik altijd ruimschoots op tijd van huis vertrek, anders was ik denk ik te laat gekomen voor deze afspraak. Verdwaald, binnen een straal van 3 kilometer van daar waar ik geboren ben.

16 Comments

 1. Ik heb momenteel een LG G4 (of zoiets 😉 ) maar die is het aan het begeven… ik hoop dat die nog eventjes blijft werken, maar de volgende wordt zeker de Huawei P30.

  Like

  1. Ik kom van een iPhone 5s en heb nu een Huawei P20 Lite. Vanwege het formaat heb ik voor de P20 gekozen. Ik denk dat ik nu ook voor de P30 ( inclusief fantastische camera met onbehoorlijk scherpe zoom) zou gaan. Maar nu was het verschil van A naar B al groot genoeg.

   Like

 2. Oh dat heb ik ook! Net als jij stapte ik van een iPhone over naar een Huawei en ik hoef nu ook veel minder vaak op te laden. Ik dacht dat het aan mijn iphone lag…

  Like

 3. Oeps. Briljant! 🙂 Leuk overigens, die stratenplanners in je oude stad. Ik kon vorige keer niet aan de andere kant van het station komen in mijn hometown. Sta je toch even raar te kijken.

  Like

  1. Of je draait voor de zoveelste keer in 50 jaar een bepaalde weg op, om er dan achter te komen dat het ineens een busbaan is geworden. Ook zoiets bijzonders.
   Maar ik begrijp dat die stratenplanners ook in jouw hometown werken.. Hum.. Lijkt wel een sekte.

   Like

 4. Hahhaha ik mag niet lachen heb maanden lopen etteren met de windows telefoon van mn vriend. Mobiel internet deed het niet, nooit niet. Blijkt het niet in zijn abonnement te zitten…

  Geliked door 1 persoon

  1. Die is ook leuk ja…
   Ik heb slecht internetbereik in mijn slaapkamer dus dacht dat ik het wel zou herinneren om de data weer aan te zetten. Blijk ik toch minder verslaafd dan gedacht, of ziggo is echt verbeterd, want ik heb er niets van gemerkt.
   Ach ja… 😉

   Like

 5. Prachtig dat verdwalen dicht bij “huis”. Kijk, dat van dat sluiten van een app op mijn huawei heb ik dus ook. Blij dat het aan de dikke vingers ligt en niet aan iets anders. Toch hadden ze dat iets beter kunnen doen vind ik.

  Like

  1. Zoon heeft het ook. 25 en superhandig met alles wat met computers en mobieltjes te maken heeft dus… Dikke vingers!!

   Like

  1. Voor mij was het een trip down memory lane. Alleen het moment kwam wat slecht uit.
   De terugweg bleek een grotere uitdaging, dus ik ben wel blij dat ik het systeem weer up-and-running had, anders was ik nu wsl nog aan het dwalen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.