Nog maar één…

Zoals geschreven toog ik vorige week naar de huisarts om mijn bloed te onderzoeken. Vandaag mocht ik bellen voor de uitslag. Die was beslist niet slecht. Sterker nog, de uitslag was gewoonweg goed. Ik heb geen enkele tekorten meer op het gebied van vitamines en mineralen, en alle klieren en mijn nieren werken als een tierelier. Voor mij het beste bewijs dat glutenvrij eten goed is voor mijn lijf.

Sorry, het op één na beste bewijs. Het beste bewijs is de algehele malaise die volgt op het binnenkrijgen van een gluut.

Er was slechts één minder puntje. Mijn cholesterol. Het slechte is gewoon te hoog. Gelukkig is het goede nog hoger, en is het geheel, dankzij de rode rijst gist pillen met Q10 die ik na het vorige onderzoek voorgeschreven heb gekregen, verbeterd, maar het blijft een punt van aandacht.

Aandacht in de vorm van knoeperds van capsules. Maar hé, als zij hun werk doen, mogen zij van mij best boven de maat zijn. Oftewel, nog maar één pilletje per dag. En niet eens chemisch. Ik ben een tevreden mens.

16 Comments

 1. Oh, by the way… ik bedenk me ineens dat ik haast geen kaas meer eet. Ik zal ook weer eens laten checken. Vorige keer kon het er net mee door…

  Like

  1. Kaas is inderdaad een boosdoener. Net als heel veel soorten vleeswaren. Daar mag ik ook nog wel wat meer op letten.

   Like

  1. Heel fijn. Ik weet nu dat ik dat glutenvrije geneuzel niet voor niets doe . Dat wist ik natuurlijk al wel, maar dat het zoveel positieve effecten heeft. Helemaal happy.

   Like

 2. Zelf zie ik ook goede resultaten bij patiënten die rode rijst gist slikken. Er zit ook gewoon een statine in. Fijn dat het voor jou ook goed lijkt te werken en dat je bloeduitslag verder goed was. Altijd fijn om te horen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Mijn waardes zijn ook prima, gelukkig inclusief cholesterol. Dat laatste is bij mijn man steeds weer punt van aandacht. Dus er moet flink worden gesneden in zijn kaasconsumptie.

  Like

  1. Ik kwam er gisteren achter hoe slecht paté is. En kaas inderdaad. Dus dat probeer ik ook te minderen. Of te compenseren door eens wat vaker vis te eten.

   Like

    1. Ja maar nuggets, burgers en lekkerbekjes hebben meestal aardig wat verzadigde vetten en / of zout/suiker in het schilletje zitten.
     Toch bedankt voor de tip. Binnenkort maar eens die kant op wandelen.

     Like

 4. Mooi dat de waarden allemaal zo goed zijn! Wat betreft die cholesterol-pillen heb ik laatst een tv-programma gezien over dat de werking daarvan twijfelachtig was…

  Like

  1. Dat heb ik over de rode rijst gist nog niet gehoord. Wel dat het een aantal dezelfde bijwerkingen kan hebben als de chemische variant.
   Maar de betreffende bijwerkingen zijn al 30 jaar onderdeel van mijn leven, terwijl ik deze pillen pas een jaar slik (en niet regelmatig… het duurt altijd even voordat ik weer een nieuwe pot ga halen. Maar voorafgaand aan het bloedonderzoek heb ik ze wel braaf drie weken op rij geslikt… Dus ik vermoed dat ze werken. En anders placebo-en ze maar…)

   Like

Reacties zijn gesloten.