Toet & Co: Slis tor

Terwjl ik de staap uit mijn ogen wrijf, zie ik de Boys in mijn agenda neuzen. Voor ik iets kan zeggen neemt Toet het woord. ‘Wij willen het even over dat foto idee van jou hebben,’ zeg hij streng. In het kader van de A, de V en de G, hebben wij inspraak en inzage. Zo niet, dan hoor je van onze slis tor.’ Langzaam valt het dubbeltje. ‘In het kader van diezelfde AVG zijn jullie in zwaar in overtreding. Jullie zitten in mijn persoonlijke agenda te neuzen. Dus kom maar op met die slis tor. Wat dat ook mag zijn.’

‘It’s me,’ zegt het kleine beertje verlegen. ‘End eigenlijk is het lawyer. Maar daar maakt Toet looser van. Maar wai wilde jou niet boosmaken. Wai willen alleen inspraak in het krete dieve proces.’ Rozi knikt. ‘Wai … euh wij hebben hele leuke ideeën. Wil je ze horen?’ Ik ken de Boysz. Ik kan wel zeggen dat ik pas na de koffie met hen in gesprek wil gaan, maar rustig koffie drinken is er toch niet bij wanneer zij een idee hebben. Dan willen zij delen.

Mijn idee

Om heel eerlijk te zijn, vind ik het toch wel saai, al die blogs zonder foto. Vooral op social media ziet dat er vreemd uit. Een leeg blokje, met daarnaast de titel. Foto’s in het bericht pakt de link ook niet op. Alleen uitgelichte afbeeldingen. Maar die worden dusdanig ‘geknipt’ dat de meeste foto’s in mijn media bestand niet bruikbaar zijn. Ik heb per categorie een geschikte foto nodig. Het lijkt erop dat de Boysz het denkwerk voor mij hebben gedaan.

Geldzaken, wai swimming in money, net like Mister Duck.’

‘Voor Home Improvement mag je dezelfde foto maken als eerst, alleen breedbeeld. Ook al doen wij eigenlijk niet aan breedbeeld,’ piept Rozi.

‘Bij Koffietijd krijg ik een visioen van zo’n grote kom koffie, met hééél veel slagroom erop,’ begint Toet. ‘With a bitje kaneelsugar,’ vult Moeltje aan. ”En drie lepeltjes,’ piept Rozi. ‘En dan kom jij er bij zitten, en doet iets met de zelfontspanner. Net of het gezellig is,’ maakt Toet het plaatje compleet. ‘Waarom maar drie lepels?’ vraag ik verbaasd, Toet’s laatste opmerking negerend. ‘Slagroom is niet goed voor jouw glotste rol,’ grijnst Toetje, ‘dus wij offeren ons wel op. Ons fluf en stuf kan al die vetten wel aan.’

‘Voor Loopbaan perikelen gaan we buiten naar de schapen toe.’ Vragend kijk ik Toet aan. ‘Ja, er zijn nu eenmaal maar weinig banen waarbij je moet lopen, maar schaapherder is er één van.’

‘De rest mag jij zelf bedenken,’ knikt Rozi grootmoedig. ‘Maar als je onze ideeën wilt gebruiken, moet je van onze slis tor een kontzak tekenen waarin staat dat de ideeën ons insecten fluweel eigendom zijn.’ ‘Yeas, end wai krijgen 80 per cent van de opbrengts. 25 voor elk ven de Boysz end 30 for mai. Because Ai ben hun manager.’

Die laatste opmerking van Moeljte valt niet echt in goede aarde, en vechtend rollen de Boysz over tafel. Iets zegt mij dat ik de ideeën ook wel zonder kontzak mag gebruiken.

~~~~~~~~~**********~~~~~~~~

Voor de nieuwe lezers: Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozi, Rozifantje voluit, is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is en Amerikaanse bruine (beany) beer, die lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland is gekomen. Hij verblijft hier min of meer illegaal.

12 Comments

 1. Ja ja ja voor meer foto’s! Als je ze gaat maken, maak dan een stuk of 3/4 verschillende dan kan je afwisselen. Denk ook aan flatley voor een paar daarvan. Dat werkt erg goed met banners. Als je hulp kan gebruiken mail je maar ik loop over van de ideeën (altijd bij anderen helaas).

  Like

  1. Voor derden is inderdaad makkelijker…. De flatlays had ik al bedacht. Een paar per categorie nog niet. Dat is een goed idee. Thanks. Mocht ik er niet uitkomen… Weet ik je te vinden…

   Like

 2. Nou ja, ik vind het eigenlijk wel goede ideeën. En daar mag best wel wat tegenover staan. Vooral omdat de boysz naast al dat denkwerk ook nog een beetje op je glotste rol letten.

  Like

  1. Dat was het idee van Toet. Het managerspercentage komt wel volledig uit de eigen koker van Moeltje. Iets met ‘the American dream’…

   Like

      1. Een van de betere in ieder geval. En een perfect excuus om niet op mijn grammatica te letten. Want ja, daar heeft Moeltje geen kaas van gegeten.

       Geliked door 1 persoon

 3. Goed idee, dat de foto’s toch terug gaan komen! (Ik heb je trouwens gisteren een bericht gestuurd via je contactformulier – is die goed aangekomen? Zat een link in)

  Like

  1. FF gecheckt (ik heb de notificaties op mijn mail uitgezet).. en hij is aangekomen. Dan ga ik nu mijn mail lezen.

   Like

Reacties zijn gesloten.