Herfst

Planner nerd of niet, wat betreft jaargetijden doe ik niet aan vaste data. Herfst is een gevoel. Het is herfst wanneer het licht en de luchten van een dusdanige schoonheid zijn, dat ik naar buiten word getrokken om te gaan fotograferen, daarbij het risico op een nat pak negerend. Het is herfst wanneer er een vage geur van verrotting in de lucht hangt. Wanneer de paddenstoelen als paddenstoelen uit de grond schieten. Met andere woorden: het is herfst.

14 Comments

 1. Ben bang dat je gelijk hebt, het is herfst. Van de lente tot de herfst kan ik genieten van de natuur, desnoods zonder mensen. Nu moet ik het dus weer meer van de mensen hebben. Tijd om weer eens wat af te spreken denk ik (wat woon je toch mooi, zie ik weer aan de foto’s!). Groetjes!

  Geliked door 1 persoon

  1. Afspreken. Mensen zien. Da’s waar ook. Dat schiet er de laatste tijd wel eens bij in. Niet dat ik geen mensen zie maar… je snapt vast wel wat ik bedoel.

   Geliked door 1 persoon

  1. Deze zijn schuw en rennen weg wanneer ik blijf staan. Ik ga bijna dagelijks even kijken hoe het met de dames gaat.

   Like

 2. Mooie foto’s! Bij herfst denk ik nog steeds aan de geur van suikerbieten. Als bij de suikerfabriek in Breda de bietencampagne begon, rook de hele stad naar suikerbieten. Dán was het herfst. Die suikerfabriek is allang weg.
  Ik ook trouwens 😉

  Like

  1. Proest… Ik rook heel even de destructor. Maar dat gebeurde (gelukkig) alleen wanneer de wind verkeerd stond. Maar dat is ook zo’n geur van vroeger..

   Like

  1. Nope..
   Gewoon mijn telefoon en een beetje meer geduld, een beetje langer kijken, en een stuk selectiever zijn in wat mooi is en wat slechts zo zo is. De prullenbak puilt uit. 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.