Slow Fashion Season (4): het suddert door …

Sinds een paar maanden heb ik met enige regelmaat natte voeten. Meestal wanneer het geregend heeft, en ik een bepaald paar schoenen draag. Na voor de zoveelste keer soppend thuis te zijn gekomen onderwierp ik mijn schoenen aan een grondige inspectie. Dat was eigenlijk niet nodig, want ook zonder gedegen onderzoek was duidelijk dat beide schoenen vast zatten aan zolen die gebroken waren. En dat na pas vijf jaar intensief gebruik. De hoogste tijd dus voor nieuwe schoenen.

Ik begon mijn zoektocht op het internet, en wel op de site van de winkel waar ik mijn gebroken exemplaren vandaan heb. Iets met niet voor niets naar de winkel gaan. Want schoenen, die koop ik niet online. Ik vond al snel een paar waardige vervangers voor mijn niet langer gele, maar wel nog steeds blitse, schoenen. Ik kon gaan shoppen.

Shoppen is geen hobby van mij, dus al ik ga, wil ik het goed doen. Ik maakte een boodschappenlijstje van items die ik nodig heb. Schoenen dus, een warme trui en misschien nog een rokje met shirt of een jurkje.

Nog voor ik de straat uitging zei een van de dames Me, Myself or I, ‘Nieuwe schoenen is logisch met die lastige pootjes van jou, maar euh…. waarom ga je eerst niet even kijken of er bij de kringloop warme truien hangen.’

‘En een jurkje of een rok met een shirtje,’ mompelde ik zachtjes, want er liepen mensen voorbij en ik word liever niet voor gek versleten. ‘Die heb je niet nodig,’ oordeelde de dames eensgezind. ‘Eén shirtje extra is geen overbodige luxe, maar ook daarvoor kan je bij de kringloop terecht.’

Of het door de overredingskracht van de dames kwam, of omdat het net begon te regenen, maar ik keerde op mijn schreden om, stapte in de auto en reed naar het volgende dorp, naar de schoenenwinkel waarvan ik zeker wist dat ik zou slagen.

In de winkel zelf heb ik even tussen twee paren getwijfeld. De gele, die zitten als pantoffeltjes en er super kek uitzien, en een degelijk blauw paar. Mijn verstandige ik wilde voor blauw gaan. Dankzij een shoppende mevrouw die haar vriendin probeerde te overtuigen toch maar voor de veilige keuze te gaan, ging ik overstag en kocht de gele schoenen. De schoenen waar ik eigenlijk voor ging!

Mocht ik over een paar maanden alsnog besluiten dat ik die blauwe ook nodig heb, dan kan ik die altijd online bestellen. Ik weet nu dat ze goed zitten en lekker lopen. 😉

12 Comments

 1. Leuke schoenen! Leuk kleurtje! En aangezien ze ook nog lekker zitten niks mis mee. Ik zou later gewoon voor de zekerheid de blauwe erbij kopen. Maar dat komt omdat ik een schoenen-tic schijn te hebben. Tenminste… dat zegt mijn familie. Ik vind zelf dat het wel mee valt.

  Like

  1. Waarschijnlijk, wanneer het weer echt slecht wordt, doe ik dat ook. Of niet. Ik heb gtenslotte ook wandelschoenen… 😉

   Like

 2. Stoere schoenen! Gewoon je hart volgen, een mensch kan toch niet altijd verstandig zijn. Al zijn me, myself en i wel op de goede kringloopse weg!

  Like

  1. Volgens mij gewoon omdat de Kringloop nog dichterbij ligt dan de stad. Scheelt vijf minuten wandelen. De dames zijn lui…

   Like

 3. Dus nu weten we in grote lijnen hoe je beslissingen tot stand komen. Blauw is praktisch en dan wordt het dus hel wat, en, mits maar… dan toch en bovendien. Geweldig.
  Ik laat mijn keuze altijd afhangen van: kunnen mijn jichtknobbels er ook in? En kan ik zonder pijn lopen? Vorm, kleur, mode, hip of niet hip zijn termen die aan me voorbij gaan. En als ik ze heb gaan ze in de kast en draag ik tot ver in oktober mijn sandalen. Want die draag ik zonder pijn.
  Nee, ik kon vannacht niet slapen.
  En nu al helemaal niet meer.
  Duzzz vandaar deze vroege reactie ENNN groeten aan de boys…..

  Like

  1. Jammer dat je niet kunt slapen. Pijn is zo niet fijn.

   Mijn eerste (en belangrijkste) keuzemoment is: kan ik hier goed op lopen. Dat doen die gele prima. De eerste tien – vijftien kilometer zijn al onder de zolen doorgegaan, zonder een centje pijn.

   Je krijgt de groeten, en een voorzichtige maar wel warme knuffel, terug van de Boysz!

   Like

Reacties zijn gesloten.