Handdoek in de ring…

Goed. Ik heb een Japanse auto met een ingebouwd tablet. Een tablet waarop ik, via een app op mijn telefoon, heel fijn Google Maps (of een andere routeplanner) kan projecteren. In de tijd dat ik nog een iPhone gebruikte, dacht ik dat het een zogenaam fluitje van een cent connectie was. Plug & play zogezegd.

Na de aanschaf van mijn Chinese telefoon kwam ik er achter dat het beslist geen plug & play oplossing was. De Nederlandse regering wil namelijk niet dat ik mijn telefoon in de auto gebruik, en heeft daarom apps die dit juist stimuleren, verboden. De producent van de iPhone omzeilt dit verbod, door op elke iPhone de app Apple CarPlay te installeren. Misschien dat er android toestellen zijn, waarbij de producent dit ook doet, maar in ieder geval niet op mijn toestel.

Zoals je in een eerder blog hebt kunnen lezen, is het mij uiteindelijk gelukt de in Nederland illegale app Android Auto toch te installeren. De app werkte als een tierelier, en Google Maps navigeerde mij weer van deur naar deur. Als ik tenminste niet vergat mobiele data aan te zetten. En, nog veel belangrijker, wanneer ik de Chinese usb in de Japanse usb-poort gefrot kreeg. Wanneer je over de bloemetjes en de bijtjes leest, lijkt het allemaal zo simpel, maar in het echt… Pfffft. Dat Chinese ding werkte niet echt mee. Ik leerde, ten arren moede, weer heel ouderwets routebeschrijvingen uit mijn hoofd.

Ik zeg dat Chinese ding, maar hoewel in den beginnen het connecten met welke usb-poort dan ook, een ware crime was, begon de Chinese usb zich steeds meer als een lellebel te gedragen, en met elke usb-poort die in de buurt kwam te connecten. Vandaar dat ik een week of twee geleden nogmaals keek of telefoon en auto nu eindelijk compatible waren. Dit keer lukte het plug gedeelte meteen. Alleen jammer dat het play gedeelte toe was aan een update. Eenmaal een ICT-nerd, altijd een ICT-nerd, dus dat updaten was zo gepiept.

Maar toen lukte de plug weer niet meer. Even overwoog ik bij de Hollandse Eenheidsprijzen MAatschappij een extra kabeltje te halen, om zo auto en telefoon voor de gek te houden. Alleen, iets kopen is een weinig duurzame oplossing. Ik besloot de handdoek in de ring te gooien en verwijderde de app van mijn telefoon. Vanaf nu gebruik ik de vriendelijke vrouwenstem behorende bij Google Maps om mij over lands wegen te navigeren. Tot nu toe werkt dat prima. Tegen de tijd dat Android Auto toegestaan is in Nederland, ga ik wel eens nadenken over een ander kabeltje.

6 Comments

 1. Al die techniek, zo’n scherm leidt af. Hebben we het nog niet over die malloten gehad die hun note 9 midden voor hun op de ruit hebben geplakt. Ik denk dat je lang kan wachten op die app betuttelend rotland wonen we.

  Like

  1. De telefoon laag bij de grond met routeplanner leidt meer af dan het grote scherm.
   Iets tegen de ruit plakken doe ik niet. Er zijn grenzen.

   Like

  1. eigenlijk is dat wel zo. maar waarom doet ie het niet als het wel kan, roept mijn innerlijke stem dan ook. Dus ik vind het wel herkenbaar dat Rianne het toch (nog even) probeert (iets met een IT verleden misschien?)

   Like

Reacties zijn gesloten.