Groen geld besparen

In mei schreef ik een enthousiast blog over Nuud, de deodorant die onschadelijk is voor de mij en de planeet. Ik had het spul toen vijf dagen gebruikt en was er blij mee. Nu, bijna een half jaar later ben ik nog steeds blij. De hoogste tijd dus voor een update.

De reclameboodschap

Nuud is een deodorant in crèmevorm en verkrijgbaar in twee formaten. Een starterspakket en een zogenaamd smarterpack. Het starterspakket bestaat uit één tube van 15 ml. Volgens Nuud kan ik hier ongeveer zes weken mee toe. Het tubetje kost €12,95. Het smarterpak bestaat uit twee tubes van elk 20 ml. Goed voor ongeveer 20 weken. Prijs €24,95.

Het moge duidelijk zijn: Aan niet stinken en goed bezig zijn voor het milieu hangt een prijskaartje. Hoewel ….

Eigenlijk valt dat prijskaartje wel mee

Ik heb per keer niet veel van het spul nodig, en dankzij de voortreffelijke werking hoef ik het slechts eenmaal per week aan te brengen. Uiteindelijk bleek het starterspakket goed voor twintig (!) reukloze weken. Ik vermoed dat ik met het smarterpak ongeveer een jaar kan doen.

Bovendien scheelt het enorm qua was. Kon ik in het pré-Nuud tijdperk een jurk, t-shirt, hemdje of blouse slechts eenmaal aan voordat het de was in moest, tegenwoordig kan ik mijn kleding zonder problemen meerdere dagen dragen. Dit scheelt al snel anderhalve was per week. Tel uit uw winst qua water en energieverbruik. Om over slijtage van mijn kleding nog maar te zwijgen.

Niet alleen dankzij Nuud

Nu wil ik bovenstaande niet volledig aan Nuud toeschrijven. Een deel van mijn onfrisse okselgeur werd veroorzaakt doordat het de wasmiddelen die ik tot begin dit jaar gebruikte, niet lukte alle stink bacteriën onschadelijk maakte. De wasnoten van Seepje, die ik tegenwoordig gebruik, kunnen dat wel. Dat weet ik, omdat ook Zoon’s kleding minder snel onfris gaat ruiken en zijn deodorant komt nog gewoon uit een spuitbus.

Zijn er andere, goedkopere oplossingen die nog beter zijn voor mens en milieu? Vast wel. Maar aangezien eerdere experimenten met puur natuurlijke producten voor mij niet tot het gewenste resultaat hebben geleid, ben ik heel blij met het Nuud-effect. Geen klossende oksels tijdens sollicitatiegesprekken meer voor mij.

Tot slot een vraagje

Heb jij Nuud gebruikt of gebruik je het momenteel, zou je dan jouw ervaring met mijn lezers willen delen? Ik lees het graag.

11 Comments

  1. Leest goed. Maar dagelijks. Ben nu zo blij dat het maar eens in de week hoeft. En de verpakking is van suikerriet. Dus makkelijk afbreekbaar.

   Like

 1. Vraagje: laat het ook zo’n klef laagje achter zoals deodorant-rollers? Ik vraag me soms serieus af of ik mijn oksels moet scrubben onder de douche om de deo er weer áf te krijgen….

  Like

 2. Ik gebruik een ander middel die ook bepaald niet goedkoop is en heb hetzelfde. Bovenkleding kan meerdere dagen, maar het grote voordeel is dat ik geen last meer van mijn huid heb.

  Like

  1. Dat ook. Waarom ‘we’ oit bedacht hebben dat meer chemisch beter is, wordt mij steeds meer een raadsel.

   Like

 3. Ik heb nog nooit deodorant gebruikt. En ik loop rustig dagenlang in dezelfde broek en trui. Dat geldt alleen niet voor de onderkleding. Ik heb nog nooit klachten gehad over stankjes . Ook heb ik nog nooit het vuil met een romeins mesje van mijn huid moeten schrapen.
  En mocht ik ooit opgetrokken neusjes ontmoeten, dan zou ik roepen: wat is er mis met menselijke lichaamsgeuren? Is een volstrekt geurloze wereld niet gewoon bedacht door de commercie?
  Mijn kleren was ik gewoon met een AH wasmiddel. Wasverzachters, geurvreters en andere in flaconnetjes gestoken onheil, gebruik ik niet.
  Ik vrees dus dat ik zwaar ongeschikt ben om reclame te maken voor dat product waar ik nog nooit van gehoord heb.
  Maar ja… door jouw stukje loop ik nu wel mijn oksels te besnuffelen en me af te vragen of ik zo wel over straat kan.
  … Zucht!!!!

  Like

  1. Niet doen. Geen zorgen maken. De ene mens heeft meer geurgeluk dan de andere. Ik ben nu ook een geur-gelukkig mens, daar waar ik voorheen wat pech had.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.