Onder begeleiding ….

In een poging om eens wat andere routes te wandelen dan het rondje Brug tot Brug heb ik vorig jaar de app Liefde voor Limburg gedownload. Een prachtige verzamelplek voor uitjes en wandelingen. Een aantal van aangeboden wandelingen heb ik zelfs gedaan. Alleen, het lopen met een routeplanner in mijn hand, dat vind ik niets. Al snel kwam de klad in mijn gevarieerde wandelingen.

Een tijdje geleden zag ik de aankondiging voor een wandelexcursies op mijn Facebook tijdlijn voorbij komen. Georganiseerd door Stichting het Limburgse Landschap. Dat leek mij wel wat, maar om de één of andere reden kwam het er niet van. Ik sloeg de linkjes wel op, maar doordat er geen datum in de titel staat, mistte ik wandeling na wandeling. Tot vorige week woensdag. Gewoon de link naar de aankondiging van een interessante wandeling naar Vriendin mailen, jezelf in de bcc zetten, en in het onderwerp de datum noemen. Kind kan de was doen.

Woensdag wandelde wij dus onder begeleiding, en in groepsverband, door het Jammerdal. Ondanks de grijze hemel waar ook nog water uit viel, en ondanks het feit dat ik vaker in dit gebied wandel, was het een leuke en leerzame middag, al lag het tempo wat lager dan ik gewend ben. Maar een mens kan niet alles hebben.

11 Comments

 1. Mooie foto’s! Zelf ben ik een solitaire zwerfwandelaar. Doe altijd maar wat en het liefst elke dag wat anders. Je weet dat je dan dingen mist, maar daarentegen zie je weer ander dingen. Voordeel is ook dat het op m’n eigen doorlooptempo kan bij mooi weer. En anders gaat de plu mee.

  Geliked door 1 persoon

 2. Tijdens zo’n begeleide wandeling hoor en zie je toch ook weer eens andere interessante dingen en dat is best wel leuk.
  Het lijkt me daar erg mooi en je foto’s zijn prachtig!

  Like

 3. Dat lijkt me leuk, op die manier eens een andere route lopen. Moet je daar dan wel eerst naartoe rijden? Ik wandel altijd het liefst direct mijn voordeur uit, maar ja, dan is een andere route wel lastig natuurlijk ; )

  Like

  1. Wanneer ik normaal in dit gebied ga wandelen ga ik er te voet of op de fiets naar toe (ongeveer 2 kilometer enkele reis) … Nu zijn we (oa vanwege het weer) met de auto gegaan. Aangezien het begon te hozen toen we net terug waren, was ik daar wel blij mee 😉

   Geliked door 1 persoon

 4. Heerlijk is dat! Wandelen en ondertussen naar al dat moois kijken.
  Ik loop eigenlijk altijd alleen. Da’s juist een van de redenen dat ik aan de wandel ga. 😉

  Like

  1. Ik meestal ook. Soms met vriendin of een oud collega. Toch heeft dit ook wel wat. Vooral vanwege de extra uitleg. Ik heb bijvoorbeeld in dit gebied wel eens een bord zien staan met ‘grafheuvels’ maar kon de heuvels niet vinden. Nu weet ik waarom. Ze zijn geplunderd en deels verloren gegaan tijdens de afgravingen van het gebied.

   Like

 5. Zo leer je de omgeving kennen. Op een gegeven moment ken je de weg en kun je alleen of met een vriendin gaan wandelen. Maar de gezelligheid ga je dan vaak ook weer missen.

  Like

  1. Dit is een gebied waar ik vaker kom, ook alleen (meestal alleen zelfs). Maar tijdens deze wandeling heb ik meer geleerd over dit gebied dan tijdens alle eerdere wandelingen.
   Wanneer ik alleen ben, neem ik trouwens wel andere paden. Deze waren goed begaanbaar. Mijn ‘normale” dwaalroute is wat lastiger te bewandelen in deze periode van nattigheid.

   Like

 6. Mooi daar! Ik trek wandelen op een te laag tempo vrij slecht. Wij ontdekken al geocachend veel mooie gebieden, maar ook dan zul je regelmatig een device in je hand moeten houden.

  Like

  1. Het was gelukkig geen kruiptempo… Het maakte wel dat ik stil kon blijven staan om een foto te maken, zonder daarna een sprintje te hoeven trekken. Gewoon stevig doorlopen was voldoende om de groep weer te bereiken …

   Like

Reacties zijn gesloten.