Helaas dacht de manager er anders over

Maandag was daar een appje van een recruiter. Kan ik je morgen even bellen? stond er te lezen. Ik reageer dat dat goed is. Uiteindelijk hebben we elkaar woensdag pas aan de lijn. ‘Ik heb een vacature gevonden die perfect bij jou past,’ begint zij het gesprek. ‘Of eigenlijk, mijn collega. De vacature is ondertussen gesloten, maar ik weet dat de vacature nog niet is ingevuld. Mag ik je bij het bedrijf voorstellen?’ Nu is in het verleden wel vaker gebleken dat recruiters en ik een heel ander idee hebben over de term ‘perfect passen’ dus ik vraag, ‘Om wat voor vacature gaat het?’

Zij noemt de functietitel en ik zeg, ‘Bij bedrijf D?’ ‘Ja,’ zegt zij, ‘Hoe weet jij dat?’ ‘Daar heb ik op gesolliciteerd,’ antwoord ik. ‘Net als jij ben ik van mening dat die baan en ik een perfecte match zijn. Het bedrijf heeft daar ook even zo over gedacht, maar na ons gesprek besloten niet met mij in zee te gaan. De HR-manager heeft mij wel toevertrouwd dat ik was aangenomen wanneer ze iemand hadden gezocht voor sec het ICT proces.’

Samen zijn wij het erover eens dat het bedrijf een fout heeft gemaakt door mij niet aan te nemen, maar helaas koop ik daar geen brood voor. Wel is mijn vertrouwen in de geschikte functies voor Rianne zoekkwaliteit van deze recruiter met 100% toegenomen. Het is voor het eerst dat een recruiter precies de juiste functie heeft weten te vinden. Er is nog hoop voor de toekomst.

12 Comments

 1. Er is altijd hoop maar nu wordt de kans op een baan steeds groter…Ik gun het je, Rianne!
  Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja. De opmerking over het ICT-proces was een belangrijk onderdeel van de feedback, en op zich een groot compliment.
   In het kader van de privacy ga ik de rest het net niet opslingeren.

   Like

  1. Sowieso. Het was fijne feedback om te krijgen. Beter dan, ‘je past niet in het team’.. Daar kan ik niets mee.

   Like

Reacties zijn gesloten.