Geen kerstvakantie dit jaar

Onlangs ontving ik een mailtje van het UWV. Vergeet niet uw vakantiedagen op te maken, stond er in te lezen. Ik las verder. Schijnbaar heb ik als werkzoekenden recht op vakantie. Teruggerekend een week per drie maanden dat je werkloos bent. Ik hoef alleen maar op tijd te melden dat ik op vakantie ga, en dan word ik vrijgesteld van het verrichten van sollicitatie activiteiten.

Ik dacht, vier weken vakantie. Ik dacht, vier weken verbouwen in januari. Ik dacht, het is een idee. Maar helaas. Ik mag mijn sollicitatie-activiteit-vrije dagen niet meenemen naar een volgend jaar. Uit laten betalen is trouwens ook geen optie.

Even heb ik overwogen om de maand december ‘vrij’ te nemen. Maar ik ga nergens naar toe, en de vier sollicitatie-activiteiten die ik tot en met 27 december van het UWV moet verrichten, heb ik er al lang opzitten. Ik zit al op zes activiteiten en heb nog een paar mooie vacatures staan om op te reageren. Om die nu vanwege een vakantie te laten schieten, dacht ut nieh!

Dus…. dit jaar voor mij geen kerstvakantie. Sterker nog, de week van nieuwjaar heb ik het superdruk met de voorbereidingen op de verbouwing. Daarna volgen er vier weken kamperen in eigen huis. Meer vakantie dan dat kan een mens niet krijgen. Alleen jammer dat ik in januari nog geen vakantiedagen heb opgebouwd.

Nou ja, ik vind het sowieso geen slim idee om mijn sollicitatie-activiteiten vier weken stop te zetten. Wie weet mis ik daardoor net die ene vacature die mijn leven gaat veranderen. Iedereen die wel kerstvakantie heeft: geniet ervan!

7 Comments

 1. Oh, dat wist ik niet. Wel logisch eigenlijk. Stel dat je écht op vakantie gaat. Het is natuurlijk best lastig solliciteren als je in een tentje in the middel of nowhere zit. Maar in jouw geval zou ik dat ook niet doen. Hier alleen een mini vakantie. De dag na Kerst ben ik vrij. Ik ben op woensdag altijd al vrij en de feestdagen vallen niet gunstig dit jaar.

  Like

  1. Wat dat gunstig vallen betreft: het is maar net waar je werkt. Zoon is de hele week vrij, want de machines worden voor 2 en 1 dag niet opgestart….

   Like

 2. Meestal heb ik tussen de 20 en 30 sollicitatie activiteiten in een maand.
  De vakantie dagen laat ik altijd lopen.

  Door onzorgvuldige betekeningen van mijn tijdelijke werkgever dit jaar ben ik mijn aanvullende uitkering kwijt geraakt.

  De uitvoering van de regels blijken hiermee vergelijkbaar met de Nederlandse belastingdienst.

  Ik wens jou plezierige decemberdagen.

  Stille groet,

  Like

  1. Zoveel activiteiten? Petje af. Zoveel aantrekkelijke functies kom ik niet eens tegen.
   Balen dat je door een fout van een werkgever je aanvullende uitkering kwijt bent geraakt.
   De regels lijken inderdaad regelmatig op een ondoordringbaar oerwoud met ergens in het midden een roulette schijf voor dat beetje extra spanning.

   Like

Reacties zijn gesloten.