Renovatie-2

De start van de verbouwing nadert met rasse schreden. Hoewel ik mijzelf een weekje kerstvakantie heb beloofd, ben ik in mijn hoofd wel bezig met de vraag hoe ik een maand kamperen in eigen huis zo soepel mogelijk kan laten verlopen. Kamperen ja. De eerste week wordt zowel de badkamer als de keuken gesloopt zodat zowel de elektricien, loodgieter als stukadoor maar één keer hoeft te komen.

Het fonteintje op het toilet is een week of drie het voornaamste tappunt. De huidige (inbouw)koelkast krijgt even een plekje in de kamer. Om te koken kan ik gebruik maken van de magnetron, de slowcooker en de airfryer. En ik heb een waterkoker en een nespresso-apparaat. Geen centje pijn dus. Alleen is de schaal van de slowcooker groter dan mijn afwasbak, en elke dag de airfryer aanzetten voelt niet goed.

Van de week stond ik een eitje te bakken en dacht, dit ga ik volgende maand missen. Die gedachten werd gevolgd door een brainwave. Tijdens het uitzoeken van de keuken was mijn oog op een draagbare inductiekookplaat gevallen. Ik had het ding zelfs bijna gekocht omdat er dagen zijn dat vier pitten eigenlijk niet voldoende is. Uiteindelijk besloot ik het niet te doen. Tenslotte hannes ik al negen jaar met vier pitten en zijn we nog niet van de honger omgekomen.

Dat was toen. Nu heb ik besloten dat de hele verbouwingsperiode al stressvol genoeg gaat worden, zonder dat ik ook nog eens met een te grote pan in een te kleine afwasbak moet gaan rommelen, en ik heb de Tillreda draagbare inductiekookplaat besteld. De nieuwe pannen heb ik al een paar maanden in huis, en dit is een mooie manier om te oefenen.

Omdat ik toch aan het shoppen was, ben ik er ook even voor gaan zitten om een rek voor boven de wasmachine in de badkamer uit te zoeken. Het is een Kungsfors rek geworden. Bijna hetzelfde als de rekken die ik voor de keuken heb uitgekozen. Komt er, naast het behang, het plafond en de spotjes nog een vierde verbindende factor tussen badkamer en keuken.

En toen dacht ik, misschien is het wel leuk wanneer ik laat zien welke rekken ik in de keuken krijg, maar helaas. Het rek in de samenstelling waarvoor ik gekozen heb, staat niet in de catalogus. Toen herinnerde ik mij de Woonfrustratie van Jet. Uiteindelijk heeft IKEA daar niet alleen de rekken in precies die combinatie opgehangen, de geplaatste keuken is qua frontjes, werkblad en gootsteen gelijk aan die van mij. Dus mocht je niet willen wachten tot eind januari, bekijk dan de woonfrustratie van Jet. Vanaf ongeveer 2 minuut 12 krijg je een beeld van hoe de keuken ongeveer gaat worden. Ongeveer ja. Mijn keuken heeft nu eenmaal een andere indeling en formaat.

Bron: IKEA Nederland

14 Comments

 1. Groot gelijk! Altijd handig. En anders kan-ie altijd nog op marktplaats. Leuke preview, trouwens. Vergeet geen ‘vóór’ foto’s te maken, hè!

  Like

  1. Ik doe mijn best. Misschien morgen maar eens doen. Ik begin deze week met alles leegruimen. Als dat eenmaal klaar is, is het te laat voor de voor-foto’s.

   Like

  1. Fijn, weer een tevreden inductiekookplaat gebruiker. Ik hoor er meer mensen over en nu de keuken toch op de schop gaat vond ik het een mooi moment om een beetje van het gas af te gaan. Alle kleine beetjes helpen volgens mij.

   Like

 2. Erg mooi! Ik wens je veel sterkte met de verbouwing. Ik heb dat een aantal jaar geleden laten doen maar het was een ramp. O-ver-al stof. Dat was het allerergste. Niet eens zozeer het kamperen want wij kampeerden op het dakterras. Die bouwvakkers in je huis ben je na een week al zat. Maar goed. We lezen het wel. Als het resultaat maar naar jouw tevredenheid is en dat is het belangrijkste..

  Geliked door 1 persoon

  1. Zonder die rommel geen nieuwe badkamer/keuken…En beide is heel erg hard nodig…
   Maar inderdaad… constant mensen over de vloer..Pffff…

   Geliked door 1 persoon

 3. Slim dat je die inductiekookplaat hebt besteld! Groot gelijk heb je. Zo’n verbouwing is al stressvol genoeg. Ik zou ook alles doen wat ik kon om het zo makkelijk mogelijk te maken voor mezelf.

  Like

  1. En ook nog voor een spotprijsje (40 euro).
   Bovendien, altijd makkelijk om een extra ‘plaatje’ te hebben.

   Like

Reacties zijn gesloten.