Nog even naar de winkel voor ‘van die dingen’…

Sinds ik glutenvrij eet heb ik een aantal voedseltrends aan mij voorbij moeten laten gaan. Macarons is een van die trends. U weet wel, van die pastelkleurige eetbare dingen. Ik weet niet hoe die dingen smaken maar om de één of andere reden heb ik het gevoel dat ik iets mis. Dus toen ik op het Instagram account van Maak het glutenvrij een reclame voor glutenvrije macarons voorbij zag komen dacht ik, die ga ik morgen halen..

Dat was maandagmiddag. Dinsdagochtend hang ik bank en neem mijn planning voor de dag door. Buiten valt de regen met bakken uit de lucht. Ik hoef gelukkig niets, behalve nog even naar de winkel voor ‘van die dingen’. De pasteltinten dansen voor mijn ogen, maar ik kom niet op de naam. Diverse soorten koekbenamingen komen voorbij, maar de naam van die dingen… Ho ho ho ho maar.

Ik besluit de naam op te zoeken, want ze zien mij bij AH al aankomen wanneer ik vraag ‘waar die dingen’ liggen. Ik pak mijn telefoon, open Instagram en weet… dit is belachelijk. Door de regen naar de winkel wandelen voor iets waarvan ik de naam niet eens kan onthouden. Iets waarvan ik niet weet of ik het überhaupt wel lust.

Changing Lanes, changing plans. Ik heb er een lekkere luier dag van gemaakt. De perfecte aanloop naar kerstmis wat mij betreft!

Fijne kerstdagen allemaal!

15 Comments

 1. Geloof me; je mist er niks aan. Zelfs met 25 graden en een zonnetje zou ik er niet voor naar de supermarkt lopen.

  Like

 2. Een luier dag, is dat net zoiets als een pyjamadag en mag je dan nog wel een pyjama over je luier dragen?

  Like

  1. Dat is net zoiets als een pyjamadag en ja… graag een pyjama over de luier. Dat is iets warmer, dus hoef je minder te stoken… en dat is dan weer beter voor het milieu.

   Like

 3. Ik vind macarons niet lekker. Misschien had ik de verkeerde, maar ik vind ze melig, te zoet en weinig smaak. Je kunt beter een lekker chocolaatje pakken!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb even een recept opgezocht. Volgens mij zijn die dingen van huis uit glutenvrij. Mij lijkt het niet lekker, dus ik ga ze sowieso niet proberen. Maar je hoeft in elk geval geen geld uit te geven voor ‘glutenvrije’ macarons, lijkt me. Even op het ingrediëntenlijstje kijken.

  Like

  1. Ik kijk altijd op het etiket omdat heel veel dingen van nature glutenvrij zijn. Dan kijk ik wel altijd naar de waarschuwing ‘kan sporen van gluten bevatten’ . Daar gaat het dan vaak mis.

   Like

   1. Oh, dus zo streng moet het biij jou. Ja, dan heb je niet genoeg aan mijn observatie.
    De meeste mensen die ik ken die gluten vermijden, willen vooral gluten verminderen. Die hebben geen coeliakie.

    Like

    1. Ik (volgens mij) ook niet, maar ik eet glutenvrij op advies van de huisarts (waardoor mijn pijn-, darm- , en vermoeidheidsklachten met 80% verminderd zijn) en merk het tegenwoordig meteen als ik een gluut binnenkrijg.

     Like

  1. Volgens mij vind ik meringue te zoet. Maar misschien verwar ik die dingen wel weer met schuimdingessen.
   Ik weet het. Ik ben een ramp met namen.

   Like

   1. Macarons zijn ook schuimdingessen en vrij zoet. Dus misschien moet je ze maar aan je voorbij laten gaan!

    Like

Reacties zijn gesloten.