Renovatie -3- brainwave

Op papier hoef ik maandag pas te beginnen met puinruimen (ie, het huis renovatie klaar maken) maar in mijn hoofd ben ik er druk mee bezig. Mijn huis is niet zo groot, en ongeveer de helft wordt onder handen genomen. Badkamer en keuken volledig, en daarnaast het kleinste halletje in husi en één muur van mijn slaapkamer. Die muur heeft in 2016 tijdens de lekkage aardig wat vocht opgeslurpt waardoor de spachtelputz die op de muur zit niet echt fris meer is.

Het idee

Bovenstaande betekent dat de badkamer, het halletje en de keuken helemaal leeg gehaald moeten worden. Een mooi moment om al mijn spullen nog eens goed te bekijken en afstand te nemen van dat wat ik niet meer nodig heb. Wat mag blijven gaat in dozen. Die dozen stapel ik op in de huiskamer. Dat is nu nog even krap maar een van de bijkomende acties van deze renovatie is afstand nemen van de enorme bank en dito hocker en deze vervangen door iets wat beter in mijn kamer past.

Om de muur in de slaapkamer vrij bereikbaar te maken, moet mijn bed aan de kant geschoven worden. Hoewel ik een grote slaapkamer heb is deze lang en smal, waardoor dat best lastig is. Nu wilde ik ook al een tijdje van de linnenkisten af. Als ik mijn spullen goed (re)organiseer dan kan ik alles wat in de kisten zit, makkelijk elders kwijt.

Het probleem

De badkamerkast en de kast in het halletje. Van beide zou ik afscheid nemen. Alleen, gevoelsmatig kan ik de eerste nog niet loslaten (gekocht met en in elkaar gezet door mijn vader) en het zou zo maar kunnen dat ik nummer twee straks toch nog nodig heb. Zoon gaat na de verbouwing zijn slaapkamer vernieuwen en dat betekent dat zijn kinderkamer (hij was vijf toen hij deze slaapkamer kreeg dus…) naar de kringloop gaat. Bed, nachtkastje, kledingkast en boekenkast. Die laatste staat nu in de schuur en daar zal dus een vervanging voor moeten komen. Zonde om nu één of meerdere kasten weg te doen, die ik straks weer kan gebruiken (maar nu nog niet naar de schuur kunnen want schuur is een te grote term voor het hok wat met drie fietsen en één kast mudjevol staat).

De brainwave

Vanmorgen zou ik achter verhuisdozen aangaan. Ineens kreeg ik een brainwave. Als ik nu de kasten leeg haal, en die in de huiskamer tussen de servieskast en de TV plaats, dan kan ik alles wat niet weg hoeft daar inzetten en heb ik geen verhuisdozen nodig! Bovendien kan ik dan gewoon bij de inhoud, en het staat niemand in de weg. Ik kon mij wel voor mijn hoofd slaan dat ik hier niet eerder aan heb gedacht.

Terwijl ik met een rolmaat aan de slag ging om te bepalen hoeveel de TV verschoven dient te worden drong het tot mij door dat er twee grote planten in mijn kamer staan die waarschijnlijk niet blij worden van de komende verbouwing. Een monstera die gruwelijk in de weg staat zodat de bladeren regelmatig een tik gaan krijgen, en een avocado met prima donna neigingen. Enorm gevoelig typetje dus. Gelukkig was dat probleem met een appje opgelost. Beide planten gaan vanaf volgende week vrijdag uit logeren.

8 Comments

 1. De planten gaan uit logeren haha. Geweldig!! Nou succes met de hele opruimactie en de verbouwing. Hopelijk is alles snel achter de rug en kun je daarna heerlijk genieten.

  Like

  1. Ik tel op de hele maand januari … en hoop dat na drie weken timmeren de badkamer weer operationeel is. De keuken wordt pas aan het eind van die week geleverd, dus dat wordt de vierde week van de verbouwing.
   En dan is het al weer februari…

   Like

  1. Ik hoop dat ik het onder controle heb. Gelukkig is Zoon heel nuchter en praktisch, en heeft hij de hele periode vakantie zodat wanneer ik ga hyperventileren hij er is voor de broodnodige rust.

   Like

 2. Oh, men! Ik ben echt niet jaloers op je. Ik trek dat soort dingen heel slecht. Iets met OCD volgens kind. Maar alshet straks klaar is, ben ik vast stikjaloers.

  Like

  1. Ik probeer iets te plannen wat niet te plannen valt. Hoe noem je dat?
   Ik ben ook niet jaloers op mijzelf.

   Like

Reacties zijn gesloten.