Ik zou nu even gaan wandelen ….

Het slopen van de badkamer voorloopt voorspoedig en wel dusdanig, dat aan het einde van de ochtend badmeubel, bad, verwarming en alle tegels al van de muur zijn. Aangezien de afwasteil, aka Tijdmachine, het loodje heeft gelegd, meld ik tijdens de lunch dat ik ‘s-middags even ga wandelen, en en passant op zoek ga naar een nieuwe afwasteil.

Wanneer de heren die het zware werk verrichten hun lunch op hebben zit ik net even achter de laptop. ‘Als ik jou was zou ik nu gaan wandelen,’ zegt de aannemer. ‘Nu gaan we de vloertegels te lijf, en dat maakt altijd meer lawaai dan de muurtegels.’

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, dus de melding dat ik nu maar beter naar buiten kan gaan, valt in goede aarde. Aangezien ik dicht bij het winkelhart van Venlo woon, laat ik dat op de heenweg links liggen en wandel naar het kapelletje van Genooij, aan de noordkant van Venlo.

Op de terugweg liep ik een aantal afwasteilen-speciaalzaken binnen. Toch kwam ik zonder afwasteil thuis. Alle exemplaren die ik heb gezien zijn gemaakt van plastic en eigenlijk wil ik de hoeveelheid nieuw plastic beperken. Bovendien, na de verbouwing heb ik eigenlijk geen afwasteil meer nodig en dan staat dat ding maar ergens wat te staan. Voor nu heb ik daarom besloten de wok als afwasteil in te zetten, maar wellicht denk ik daar morgen anders over. Dat ene gifgroene exemplaar met roze handvatten was wel heel erg kek.

19 Comments

 1. Wat een leuk kapelletje! En het is toch een teiltje geworden, begrijp ik. Ik vraag me af of zo’n nieuwe hetzelfde werkt als de oude. Maar daar komen de Boysz vanzelf achter. Zal misschien wel even wennen zijn.

  Like

  1. De heren hebben zelf het idee meer elektronica nodig te hebben…. Terwijl het met alleen verbeeldingskracht ook zou moeten lukken.
   Ach, we zien wel.

   Like

 2. Heerlijk frisse winterfoto’s zeg en leuk die andere kant van Venlo, je trekt nog toerisme aan! Waarom vraag je niet even rond of iemand zo’n ding (tijdelijk) over heeft. Of kijk je bij de kringloop. Al die dingen zijn tegenwoordig van dat goedkope plastic gemaakt, ik kan me van vroeger een beige ding herinneren. Vol krassen maar niet kapot te krijgen.

  Like

  1. Die herinner ik mij ook, die bruine gevallen.
   Ik ben voor een blauwe gegaan. Gisterenavond hebben kind en ik nog een aantal functies (naast tijdmachine) voor een afwasteil bedacht.
   De Boysz zijn onder de indruk. Blauw is de kleur van de Tardis en nu voelen zij zich een beetje Dr. Who.

   Geliked door 1 persoon

 3. Hier is een tegelzetter al twee dagen aan het slijpen en slopen ….. en het betreft maar een enkele baan tegels dus sterkte voor jouw trommelvliezen

  Like

  1. De tegels van de muur leverde nauwelijks overlast op (behalve stof) . De vloer uitkappen was wel een kabaal, maar het frezen van de sleuven tbv het verleggen van de leidingen valt weer mee. De overburen (zelfde portiek) hebben er niets van meegekregen. Dus dat is een pluspunt.

   Like

 4. Leuk zo’n meedenkende aannemer : ) Je had er gelukkig ook mooi weer voor!

  Like

  1. Anders had ik even bij iemand op de koffie gemoeten. 😉
   Ja, heerlijk een meedenkende aannemer. Ben erg blij dat ik met hem in zee ben gegaan.

   Like

 5. Als je zo dicht bij het kapelletje van Genooy woont, moet je eigenlijk eens komen kijken als ik met Sproet een wedstrijd heb in Venlo…

  Like

  1. Iets van vier kilometer … (en dan ben je Venlo van Zuid naar Noord doorgelopen; zo groot is Venlo niet).
   Laat maar weten wanneer Sproet een wedstrijd heeft en waar. Wie weet kom ik kijken.

   Like

 6. Vroeger wasten mijn ouders af in een plastieken teil die in hun gootsteen stond om de gootsteen zelf te sparen 🙂 Die keuken (en de gootsteen uit inox) is nu denk ik 40 jaar oud en nog steeds in orde 🙂

  Like

  1. Het is een idee om de nieuwe afwasteil (toch overstag gegaan) zo in te gaan zetten. Spaar ik mooi mijn nieuwe wasbak…

   Like

  1. Hier scheen het zonnetje de hele dag. Heerlijk, want vanwege het puinruimen heeft de balkondeur de hele dag opengestaan.

   Like

 7. Wat een mooie wandeling heb jij na al die drukte kunnen maken!
  Een wok is een mooi alternatief voor plastic. Maar misschien heeft de kringloopwinkel wel iets plastics staan?

  Like

  1. Ik woon gunstig. Vlak bij de Maas, dus dan is een wandeling al snel heel mooi.
   Wat de afwasteil betreft: vanmorgen bleek dat de wok toch niet zo handig is als afwasteil. Dus de wok gaat naar het goede doel, en ik heb een nieuw (plastic) exemplaar gekocht. Als hier geen brokstukken op vallen (en waarom zouden er brokstukken op vallen, al het breekwerk zit er zo goed als op) kan die bak de rest van mijn leven mee. Kamperen in eigen huis is leuk, maar er zijn grenzen (bedacht ik vanmorgen toen ik met de wok liep te zeulen.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.