Renovatie (6): Een weekend update

Op wat trailers na, heb ik niets van het programma Help, mijn man is een klusser meegekregen. Op basis van die trailers heb ik wel eens gedacht, Je bent er zelf bij dus wat zeur je nou? Vanmorgen werd ik wakker met een hoofd vol snot, dikke ogen van het stof, en een keel waar ik makkelijk de latjes, waar het nieuwe plafond tegenaan komt te zitten, kan schuren en ik dacht, Help, mijn man is geen klusser, ik heb dit over mijzelf afgeroepen.

Enfin, een uurtje langer in bed liggen dan normaal, gevolgd door een pijnstiller, twee koppen koffie en een ontbijtje maken dat de wereld er weer een stuk frisser en fruitiger uitziet. Nu ikzelf en mijn huis nog. Maar dat komt wel goed. Ik geef mijzelf nog een uurtje tutteltijd, en dan ga ik aan de slag met veger, blik, stoffer, stofzuiger en natte doeken.

De leidingen (zowel water als elektriciteit) liggen op hun plaats. De verlening van het afzuigkanaal is geregeld. De vloer is ‘gestort’ en het douchegedeelte is waterdicht gemaakt. De tegels en het materiaal voor het afscheidingsmuurtje liggen in mijn huiskamer. De tegelzetter wordt maandag verwacht. Er hoeven alleen nog een paar latjes in om het verlaagde plafond tegenaan te zetten.

De latjes voor het plafond zitten erin, alle leidingen liggen op hun plaats, en ik begin al te wennen aan het (inductie) kookplaatje in mijn impromptu keuken (ie de eettafel voor het raam van de huiskamer). Het water tappen bij het fonteintje in de wc is al bijna een gewoonte.

En verder…

Verder kan ik jullie mededelen dat het duimen voor het eerste sollicitatiegesprek niets heeft opgeleverd. Ik heb gisteren een afwijzing gekregen. Iets waar ik niet echt rauwig om ben. De functie (op papier een combinatiefunctie) waarvoor ik op gesprek mocht komen, bleek niet overeen te komen met de functie in de vacature. Typisch gevalletje van knippen en plakken en vergeten een en ander aan te passen aan de correcte functie.

Het tweede sollicitatiegesprek is redelijk verlopen. Ik merkte wel dat ik door alle drukte rondom de verbouwing toch wat hyperder en daardoor stunteliger was dan ik normaal al ben, dus duimen dat mijn gesprekspartners daar doorheen kunnen prikken. ~ wordt vervolgd dus.

Zo, nu zijn jullie weer helemaal bij, en ga ik nog even tuttelen. Fijn weekend allemaal!

13 Comments

 1. Het moet eerst een rommel worden voor het opknapt, maar je moet wel door de bende heen kunnen kijken…
  Mijn man is een klusser. Als hij vandaag ergens aan begint, moet het gisteren af. Sommige vrouwen zijn niet kieskeurig genoeg (-:

  Geliked door 1 persoon

 2. Op de een of andere manier lukt het niet meer om je een “like” te geven voor je blog. Dus bij deze: “like”
  Hopelijk voel je je intussen alweer iets beter?
  En ik weet zeker dat keuken en badkamer er na volgende week weer helemaal strak uitzien!!
  Overigens vind ik het wel heel knullig van het “knip en plakwerk” bij een vacature. Het geplaatste is dus duidelijk niet nagelezen. Jammer. Ik duim iig op een goede afloop van je tweede gesprek.

  Like

  1. Badkamer zit vanaf maandag in de opbouwfase. Keuken daar moet ik wat langer op wachten… Die komt pas over anderhalve week, en wordt pas over twee weken geplaatst.
   Het is even rommel, maar dan heb je ook wat.

   Inderdaad heel knullig. Het is niet anders. Ik duim met je mee.

   Wat de like betreft: zo af en toe heeft WP een eigen leven lijkt het wel. Ik heb niets gewijzigd aan de instellingen.

   Like

 3. Ach de vrouwen in dat programma hebben allemaal hetzelfde gemeen, teveel geduld, een man die het werk niet kan overzien en geen handige extra handjes in huis. Heb jij wel dus het komt helemaal goed.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik moet echt een beetje grimlachen om je. En ja … je was er zelf bij, dit plan bedenken en laten uitvoeren.

  Geliked door 1 persoon

  1. Door jouw opmerking ging ik even kijken of het iets uit de familie is, of dat het een betekenis heeft. Dat laatste is het geval . Ik gebruik het als een ander woord voor luieren. In het Twents blijkt het zeuren te betekenen. Aangezien het een beetje een zeurblog is, zit ik ook in Twente goed.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.