Renovatie (8): Waar blijft de tegelzetter?

Vorige week maandag was al snel duidelijk dat iemand zich verteld heeft en dat er te weinig tegels waren. Geen probleem, dinsdagmiddag werd de rest gebracht. Niet dus. ‘Het wordt donderdag,’ zei de tegelhandel. Jos, de tegelzetter die bij mij aan het werk was, keek zuinig. ‘Donderdag heb ik een ander karwei gepland staan.’ Hij dacht nog even na en zei toen, ‘Nou ja, als de tegels er donderdag zijn, kom ik het zaterdag wel afmaken.’ Woensdag werd duidelijk dat de tegels er pas dinsdag zouden zijn. Vandaag dus. Voor Jos geen haalbare kaart.

Vandaag was de stukadoor nog druk bezig het plafond in de keuken zo strak mogelijk te trekken toen Marcdel (de aannemer) een droog-apparaat kwam brengen. Voordat er verder gewerkt kan worden, dient het vocht uit de muren te zijn. ‘De tegelzetter van de tegelhandel is nu de tegels aan het halen en komt vandaag het muurtje verder af tegelen,’ zei Marcel. ‘Dan worden morgen de stopcontacten afgewerkt, en ga ik de loodgieter regelen om de douche en de wasmachine te plaatsen zodat je die vanaf vrijdag weer kunt gebruiken.’

Zowel de douche als de wasmachine klonk mij als muziek in de oren. Ik heb vandaag alleen geen tegelzetter gezien. Als ik daardoor pas zaterdag kan douchen, plak ik hem zodra hij klaar is met tegelen, achter het behang. Inderdaad, zodra hij klaar is. Van te voren is geen handig idee. Die tegels plakken nu eenmaal niet zichzelf op de muur.

6 Comments

 1. Het is logistiek ook een flinke operatie. Maar ik heb er alle vertrouwen in. Je tegelzetter achter het behang plakken, zou ik niet doen. Dan krijg je geen strakke muur, hoor.

  Like

  1. Ik heb al hulp aangeboden gekregen om hem goed plat te krijgen… 😉
   Voor nu is hij goed bezig geweest, dus gaat vast goed komen.

   Like

 2. Het wordt wat, Rianne. Het wordt wat!
  Al iets over je sollicitatie gehoord?

  Like

  1. Morgen middag tweede gesprek.

   En natuurlijk wordt het wat. Gaat helemaal goed komen met badkamer en keuken..

   Like

Reacties zijn gesloten.