Renovatie (9): Nog geen tegels, vrijdag wel douchen

‘Zou je even het stopcontact op mijn slaapkamer terug kunnen zetten,’ vroeg ik aan de elektricien, ‘dan kan ik dat droog apparaat naar mijn slaapkamer verhuizen, zonder dat jullie over het snoer vallen.’ Even bleek, om twee redenen, niet te kloppen. Dankzij de laag stuc waren de schroefjes tekort en in het verleden bleek een draad niet helemaal goed doorgetrokken te zijn, waardoor die zo af en toe geen verbinding maakte. Het duurde even, maar dan heb je ook wat.

Terwijl de elektricien druk bezig was met alle stopcontacten bevestigen, gingen de loodgieters aan de slag met het ophangen van de douche en het klaar maken van de leidingen in de keuken. ‘Klaar,’ kreeg ik na twee uur te horen. ‘En de wasmachine aansluiting?’ vroeg ik. Daar had de baas niets van gezegd. Ik zuchtte eens, terwijl ik naar de overvolle wasmand keek. ‘Ach, die kraan die we er af gehaald hebben is nog goed. Zet ik die er wel voor nu op. Als ik volgende week dan het badmeubel kom plaatsen, vervang ik die wel voor de nieuwe kraan. Ik moet alleen kijken of ik nog een sifon in de bus heb liggen,’ zei een van de heren. Een kwartiertje later stonden zij wederom op het punt van vertrekken. ‘Zou één van jullie Zoon kunnen helpen met het plaatsen van de wasmachine?’ vroeg ik onschuldig. Dat kon ook nog.

Met alleen nog de elektricien in huis was het wachten op de tegelzetter en nog belangrijker, de tegels. Om half twee vertrok ik naar mijn sollicitatiegesprek (volgende week hoor ik meer) zonder een tegelzetter gezien te hebben. Bij thuiskomst was er nog steeds geen tegelzetter in dah house. ‘Marcel heeft gebeld,’ zei Zoon. ‘De tegels komen pas dinsdag in Nederland aan, en zijn pas donderdag bij de tegelhandel. Maar de eigenaar heeft een idee om er voor te zorgen dat wij vanaf vrijdag toch kunnen douchen. Bel Marcel maar even.’

Het idee: De afvoer kitten en de tegelloze wand afdekken met zeil zodat de wand droog blijft, en wij gewoon kunnen douchen. Zodra de kit rondom de afvoer droog is. Wat mij betreft een prima idee. Kunnen Zoon en ik gewoon douchen en duurt het gewoon wat langer voordat alles af is. Soms zit het mee… en soms denken mensen mee.

Dus… nog één dagje afzien met afwasteilen en water warm maken in een pannetje, en dan heb ik weer warm en koud stromend water in huis. De eerste was ligt dan al schoon in de kast. De wasmachine staat namelijk lekker te draaien. Het leven begint zich wat te normaliseren in huize Rianne.

7 Comments

 1. Nou, er wordt wel mee gedacht. Dat is fijn. En oooh, wat heerlijk! Morgen douchen!

  Ik ben benieuwd hoe je gesprek gegaan is. Kon je je een beetje concentreren? Tien minuten vóór het sollicitatiegesprek voor mijn huidige werk, belde dochterlief dat haar inschrijving voor de universiteit niet in orde was en dat ze niet aan haar studie kon beginnen (en dus haar vers opgeknapte studentenkamer uit zou moeten terwijl bij Vriendje in huis geen plaats voor haar was door een inwonend neefje). Stressss. Ik kan me het hele gesprek niet meer herinneren maar ik werd aangenomen. Dus ehhhh…. Jij met je verbouwingsstress… Het was vast een goed gesprek.
  Ik zou je eerste werkdag pas plannen ruim na je verbouwing, hoor. 🙂

  Like

  1. Ik moet eerst te horen krijgen dat ik aangenomen ben, voordat ik eerste werkdagen heb ingepland. Heb de vraag ‘je kunt zsm beginnen zie ik’ dus ook beantwoord met ‘ja, maar wel na de verbouwing…’
   Kan tegenwoordig sowieso niet sneller. Als het een ja is zal ik ook nog een Verklaring Omtrent Gedrag moeten krijgen van de gemeente. Nu ben ik braaf en van onbesproken gedrag, maar toch..

   Like

Reacties zijn gesloten.