Ik mag aan de bak …

‘Nu die muur nog,’ schreef een van mijn lezeressen. Ik reageerde met, ‘Die hoort bij de huiskamer, en valt buiten de verbouwing.’

Diep van binnen wist ik dat de opmerking terecht was. Het blauw/paars op de huiskamermuur kan niet meer. Ooit gekozen om keuken en huiskamer te verbinden. Nu een dissonant. Vooral in combinatie met het nieuwe kleurenschema van de huiskamer. Die maakt dan wel geen onderdeel uit van de verbouwing, maar kan wel een upgrade gebruiken, en nu ik toch bezig ben kan het in één moeite door. Kuch.

Op zoek naar accessoires voor de badkamer liep ik ook even bij Praxis binnen. Mijn oog viel op de kleurkaartjes bij de verfbalie. Ik ging er even voor staan en koos vier tinten die volgens mij mooi uitkomen bij de keuken en de huiskamerplannen. Toen kreeg ik een appje van Nicole (@Innic). Ik wil graag de keuken bekijken, en wellicht kan ik je nog helpen met het maken van wat keuzes. Ook al is de keuken nog niet klaar (IKEA moet nog wat dingen doen, het behang zat er nog niet op, en de rekken lagen nog ingepakt), haar showen wil ik al wel. En ik dacht aan de kleur van de wand in de huiskamer. Als er iemand is die verstand heeft van kleur, dan is het Nicole.

Nicole kwam op bezoek, en na het bewonderen van de keuken, en het meehelpen met kiezen welk lampje geschikt is voor de keuken, was het tijd om een kleur uit te zoeken. Ik liet haar de (nog te bestellen) nieuwe meubels zien. Met haar kleurenmeter werd de kleur van de keuken en het behang bepaald. Toen was het tijd om de kleurwaaier er bij te nemen. ‘Deze kleur zou kunnen, en deze en deze,’ zei Nicole. Lachend pakte ik de vier kleurkaartjes van Praxis er bij. Ik mag dan geen gevoel voor kleur hebben, ik zat al wel in de goede richting te denken en de uiteindelijke kleur was zo gekozen.

Vandaag hebben twee behangers/schilders gezworen dat ik zo over de muur (met spachtelputz) kan texen dus ik heb geen enkele reden meer om niet aan de slag te gaan. Van de week maar eens muurverf, rollers en alle andere benodigdheden gaan kopen. Doe ik deze renovatie toch nog iets zelf. 😉

10 Comments

  1. Maar het kleurtje slaat als een tang op een varken bij de rest van de kamer (aangezien het meubilair ook deels vervangen wordt. De bestelling is net geplaatst.)

   Like

 1. Mooi kleurtje! Ik vond texen over spachtelputz heen echt ver-schrik-ke-lijk en ik heb gezworen het nooit van mijn leven opnieuw te doen. Dus sterkte!

  Like

  1. Dank je. Eindelijk iemand die mijn twijfel snapt. Maar ik ga mijn best doen. Er zitten al twee lagen tex op, dus met een beetje geluk is de muur al wat gladder geworden. Omdat er al tex opzit schijnt het zuigende effect een stuk minder te zijn, al zal licht op donker wel om twee lagen vragen.
   Zucht.

   Like

 2. Mooie kleur, texen is eigenlijk best leuk. Succes!

  (ik moet ook al maanden c.q. jaren aan de slag, iets blijft me elke keer weer tegenhouden 😉 )

  Like

  1. Ik vind texen leuk… De gladde muur op mijn slaapkamer gaat echt wel een kleurtje krijgen. Maar dat gebobbel van spachtelputz is wat zwaarder texen dan een gladde ondergrond.
   Maar het gaat goed komen.

   Like

Reacties zijn gesloten.