Nieuwe fase: de datum is bekend

Eind oktober, met de eerste werkloos-zijn verjaardag in het zicht, speelde een vriendin mij een vacature toe. Iets voor jou? vroeg zij. Ik las de vacature goed door en reageerde met Echt iets voor mij, maar ik wacht even de uitslag van het gesprek van gisteren af. Die uitslag was negatief en op 1 november 2019 klom ik in de pen. Of beter gezegd, ik rammelde een brief uit mijn toetsenbord en via het uploaden van brief en CV in het portaal was mijn sollicitatie een feit. Er volgde een periode van radiostilte.

Na zes weken was ik het zat en belde de recruiter om naar de status van de sollicitatieprocedure te informeren. Dat had ik veel eerder moeten doen, want ineens ging het snel. Mijn brief en CV werden aan de betrokkenen voorgelegd, en binnen een dag werd besloten dat zij mij graag snel op gesprek wilde hebben. De kerstvakantie gooide wat betreft snel roet in het eten, maar op 31 december kreeg ik de datum voor het eerste gesprek door. 10 januari.

Er volgde een tweede gesprek gevolgd door een arbeidsvoorwaarden gesprek op woensdag 5 februari en het vaststellen van de datum in dienst. Maandag 17 februari start ik al als Medewerker Bedrijfsbureau. Klinkt een stuk minder spannend dan de functiebenaming in de vacature maar het gaat om de functie inhoud, niet om de titel. En die inhoud, die bestaat uit heel veel werkzaamheden waar ik in mijn eerdere carrière blij van werd. Ik ben dus een blije kiep.

Naast de functie inhoud ben ik ook blij met de route woon-werkverkeer. Mijn nieuwe werkplek bevindt zich op fietsafstand (4 km), en wanneer ik niet fout fiets (zoals voorafgaand aan het arbeidsvoorwaardengesprek waardoor ik zelfs een stukje mountain bike route heb gereden en compleet ontploft arriveerde) kom ik vanaf 17 februari 8 maal per week langs het prachtig natuurgebied ’t Jammerdaal.

Ik had het als 57 jarige, bijna voormalig, werkloze beroerder kunnen treffen, nietwaar?

45 Comments

 1. Nou kijk dan, hoe is het mogelijk. Dit blogje heb ik gewoon gemist.

  Klinkt goed allemaal. Ben heel blij voor je.

  Geliked door 1 persoon

  1. Me too (Die term mag je eigenlijk alleen voor serieuze zaken gebruiken, maar ik vind dit een serieuze zaak ..;-) )

   Like

 2. Ik zie dat je het nú al druk hebt. Klussen, voorbereiden op je werkstart en zoveel mogelijk in huis klaar hebben. Dat zie je direct terug aan je blogfrequentie :-). Druk en hectisch, maar ook wel heel leuk als je leven ineens weer lekker opgeschud wordt. Succes!

  Like

  1. Dank je Diana.
   Ik probeer vanaf volgende week weer ‘normaal’ te bloggen…Maar min hoofd liep even over….
   De rust begint weder te keren. Is het niet af, is het niet af. Daar heb je weekenden voor…

   Like

 3. Wat enorm fijn voor je! Enorm gegund en hoop dat je daar je als in vis in het water voelt.

  Geliked door 2 people

  1. Dank je.
   Ik moest even nadenken wie je bent… Maar het kwartje is gevallen.
   Van de week ga ik een beetje bij lezen.

   Like

 4. Het is werkelijk geweldig! En wat een ideale afstand inderdaad. Vier kilometer is prima te doen.

  Like

  1. En geen files (want fietsen)… Mits er niet net een goederentrein langskomt. Dan sta ik wel even bij de spoorwegovergang…

   Like

  1. Thanks.
   Dat hoor ik van meer mensen. Daarom heb ik ook geen geboortedatum op mijn CV staan (al kan een handige Harrie op basis van mijn opleiding het jaartal wel ongeveer achterhalen, maar dan zijn ze al zo nieuwsgierig dat ik toch op de stapel uitnodigen lig).
   De reisafstand is inderdaad perfect. En een mooie route. Op de fiets dan. Met de auto is het een beetje troosteloos.

   Like

 5. Hartstikke gefeliciteerd! Ik ben blij voor je! Zeker met die mooie woon-werkverkeer-route.
  Al moet ik je er toch even voorzichtig op wijzen dat je tijdens vier kilometer fietsen enorm nat kunt regenen.

  Like

  1. I know. Ben al voorzichtig rond aan het kijken naar een warme regenjas (de lente, zomer, herfst uitvoering heb ik al) en ik vermoed dat er ook zo’n verschrikkelijke broek komt. Je weet wel, dat ding wat elke ouder voor hun kind(eren) koopt wanneer ze naar de middelbare gaan, en die meestal nieuw in de kledingcontainer verdwijnen.

   Like

  1. En de huiskamer gaat ook op de schop. Morgen komen de meubels, volgende week texen.
   De slaapkamer laat ik nu maar even zitten tot later … Ik zet alleen de meubels goed en hang nieuwe gordijnen op. Die zijn compleet versleten. Iets wat ik nu ik pal onder het raam lig, pas echt goed zie.

   Like

 6. Nogmaals gefeliciteerd! Ik wist wel dat je uiteindelijk net die ene baan zou vinden die je op het lijf geschreven is. Omdat je het kan en verdient!
  Pas maar op, straks krijg je nog een geweldige conditie (-:
  Succesvolle groet ♥

  Like

  1. Ik ben bang dat de afstand net niet groot genoeg is om conditie op te bouwen. Tenzij ik dat mountain bike pad blijf gebruiken.. Dan ga ik over een tijdje als een speer…

   Like

  1. Dank je. En ik kan ook nog een goede week van mijn ‘nieuwe’ huis genieten (en texen… Als ik maandag had mogen beginnen, was dat wsl niet gelukt. De vijf weken kamperen hakken erin… )

   Like

  1. Thanks. De volgende keer dat wij elkaar zien, ben ik weer werknemer. Waarschijnlijk zullen we er geen spat minder om kletsen.

   Like

 7. Super klinkt dat, wel ook supersnel!
  Proficiat, veel succes. Met zo’n woon-werk route had ik ook nog wel een paar jaar langer willen werken 😎

  Like

  1. Gevoelsmatig is het dat ook. Al zal het vast niet elke dag rozengeur en maneschijn zijn… Maar dat hoort erbij.

   Like

  1. Bedankt. Ook voor je eerlijkheid.
   Ik gun het jou ook zo om een fijne baan te vinden. Succes! Je weet maar nooit.

   Like

Reacties zijn gesloten.