Goed advies van de kapster

Ik ben nogal van de gemakkelijke wat mijn haar betreft. Mijn voorkeur gaat uit naar wassen en aan de lucht drogen, waarbij ik heel soms genegen ben er een beetje gel of wax in te smeren. Er was een tijd dat ik zelden of nooit bij de kapper kwam, maar sinds ik steeds meer op mijn moeder ga lijken, probeer ik viermaal per jaar in de spiegel van de kapper te kijken. Als mijn haar in model zit, is de gelijkenis wat minder.

Op 6 januari, rond de klok van zeven uur ‘s-morgens, viel mij op dat het tijd werd voor een kappersbezoek. Drie uur later was er geen spiegel meer te vinden in huize Wiebel. Met het verdwijnen van de spiegel was ook de noodzaak van een kappersbezoek verdwenen. Bovendien stap ik meestal binnen vier uur nadat mijn haar geknipt is, onder de douche. Iets met losse haartjes wegwassen. De douche was nog voor de spiegel verdwenen, dusch…

Dus ging ik pas in februari naar de kapper toe. We hadden het over mijn werk, de verbouwing en zelfs mijn föhn kwam ter sprake. Dat ding heeft vier weken liggen stofhappen. Waarom ik ‘em bewaard heb weet ik niet. Ik gebruik ‘em toch nooit. Ik denk dat ik dat ding straks weg breng.

De kapster dacht er anders over. Bewaar dat ding nou maar. Leg hem in ergens onder in een la, maar bewaar dat ding. Je weet nooit wanneer je een keer je haar snel droog moet hebben.

Ik weet het nu wel. Vandaag. Na een halve dag latex tegen de muur smeren vond ik dat ik wel een douche had verdiend. Aangezien er ook latex in mijn haren zat (ik heb talent) had ook mijn haar een douche verdiend. Pas daarna, net voordat ik op de bank neer plofte en de dag de dag ging laten zag ik dat helaas niet alles voor risotto in huis had.

Zuchtend haalde ik de föhn uit de la waar ik hem opgeborgen had. Goed advies van de kapster!

17 Comments

 1. Ik f’öhn mijn haar iedere ochtend. Omdat je anders kunt zien op welke kant ik geslapen heb. Maar naar de supermarkt ga ik gewoon met nat haar. Of met verf in mijn haar.

  Like

  1. Als ik met dit weer met nat haar naar buiten ga, vat ik geheid kou. Jazeker, ben in sommige opzichten een prinses op de erwt.

   Like

 2. ‘Sinds ik steeds meer op mijn moeder ga lijken, probeer ik viermaal per jaar in de spiegel van de kapper te kijken. Als mijn haar in model zit, is de gelijkenis wat minder.’

  Ik moest glimlachen om deze zin. Begrijp ik goed dat je dus niet op jhe moeder wilt lijken?

  Like

  1. Niet op de moeder van de laatste 20 jaar die aan het verslonzen was. Wel op de moeder zoals zij ooit was.

   Like

 3. Ik weet het even niet meer. Heb je nu al geblogd over je nieuwe werk? Ben ik het vergeten of heb je dat inderdaad nog niet gedaan. En krijg zo bezoek (vaste kaartavondje), dus ook geen tijd om terug te lezen.
  Enne, ik föhn mijn haar ook nooit.

  Like

  1. In het vorige blog heb ik een paar tipjes van de sluier opgelicht, zoals datum, werkgever en functie …

   Like

 4. Talent, hahaha ik haalde het uit mijn oren en ik had alleen toe staan kijken;)
  Een fohn vreet energie dus nee ik gebruik hem zelden maar je kan er ook heel makkelijk een kledingstuk mee drogen. Etiketten die er niet af willen maak ze maar eens warm met zo’n ding.

  Like

 5. Hier geen föhn.
  En de aanwezige spiegels loop ik zonder te kijken voorbij.

  Mijn haar millimeter ik zelf met een tondeuse.
  Het drogen gaat dus erg snel.

  Maar ik heb wel weer genoten van jouw humor en dus jouw blog.

  Vrolijke groet,

  Like

 6. Ik heb er drie. Als de waterleiding bevroren is, heb ik die zo ontdooid. Toen het nog goed vroor.

  Like

    1. Jaaaaaaaaa, hier ook. Tenminste daar gebruik ik hem voor, dochter heeft heel andere prioriteiten 😉

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.