Toet & Co: Rozi heeft een nieuwe hobby

Een week lang hielden de Boysz zich schuil op mijn slaapkamer, maar vanaf het moment dat het breekwerk er op zat, en er aan de opbouw werd gewerkt, wilde zij daar bij zijn. Aan het begin van elke dag zaten zij braaf in de vensterbank, maar naarmate de dag vorderde, werden zij brutaler wat tot verwarring bij het werkvolk leidde.

De elektricien dacht dat hij hallucineerde toen hij de meterkast opende, en Moeltje hem good afternoon wenste. De timmerman deed net of hij gek was, toen Rozi hem hielp met het aanreiken van de spijkers. De loodgieter krabde eens achter zijn oor, toen het vod wat hij gebruikte om het water wat uit de verwarming was gelopen mee op te dweilen, zijn staartje uitwrong. Over het effect wat kleine voetstappen op het keukenplafond op de stukadoors hadden, ga ik het niet eens hebben.

Aan alles komt een einde, zo ook aan de verbouwing. Met elke emmer sop werd de bouwput meer en meer een huis. Mijn huis. Dinsdag waren de vensterbank en de Boysz aan de beurt. Hun Tardis werd gevuld met een mild, niet te warm sopje. Tevreden zuchtend lieten de heren zich in het glijden. Het water kleurde grijs, maar de heren leken niet schoon te worden. Drie lauw warme sopjes verder gaf Toet het op. Ik wil in de wasmachine, zei hij. Dit schiet niet op. Het stof zit nog steeds in mijn oren.

Ai goh met joe, bromde Moeltje. Mai beans sain nog steeds dusty. What jai mai kleine elifirend? Rozi kijkt bedenkelijk. Ik ben bang dat ik krimp in de wasmachine, piepte het roze/grijze olifantje. Ik weet niet of ik wel drie kwartier rondjes wil draaien! Misschien word ik wel misselijk. En dat schudden op het einde. Nee, ik blijf nog even weken. Met een gedecideerd gebaar door hij onder water en kwam kwam spuitend als een fontein weer boven.

Moeltje liet zich terug glijden in de afwaste.. Tardis, maar Toet klom eruit en wandelde naar de wasmachine. Een kort pingeltje vertelde zijn vriendjes dat hij op de aan knop had gedrukt. Ik zie hier een programma van een kwartiertje, jubelde hij. De temperatuur kan op 20 graden, daar ga je echt niet van krimpen, en het schudden duurt niet zo lang, en gaat minder hard dan bij een normaal programma. En je wordt er zo schoon van Rozi. Schoner dan van al dat dobberen. Het lijkt wel of jij steeds vuiler wordt.

Dat laatste was Rozi ook opgevallen. Zuchtend stemde hij toe. Bevend van angst kroop hij samen met zijn vriendjes in de wasmachine. Op aanraden van Moeltje deed hij zijn sjaaltje af. Just to be safe mai little elifriend. Toen ging de wasmachine dicht en aan. Ik hoorde hoe de trommel vol liep met water. Hoorde een angstig gepiep. Wat al snel over ging in enthousiast gejoel wat na veertien minuten eindigde met een teleurgesteld Is het nu al klaar? Ik denk dat ik nog een beetje vies ben, en nog een keer moet. Mens, zet de machine nog eens aan. Gedwee deed ik wat het kleine olifantje vroeg en ging de keuken poetsen. Een kwartier later verlieten drie zwaar teleurgestelde knuffels de wasmachine. Maar ik was onverbiddelijk. Schoon is schoon.

Ik wreef de heren droog en maakte een nestje boven de verwarming. Ik zag hun oogjes dicht zakken. Net voor hij volledig in dromenland verkeerde hoorde ik Rozi zeggen, Zullen we morgen in de modder spelen, dan mogen we daarna weer in de wasmachine. Dat is leuk!

Het ziet er naar uit dat die kleine olifant een nieuwe hobby heeft!

~~~~~~~~~**********~~~~~~~~

Voor de nieuwe lezers: Toet is een Cliniclown-muisje met een eigen willetje, Rozi, Rozifantje voluit, is een creatie van Appelig (en daarmee one-of-a-kind) en Moeltje is en Amerikaanse bruine (beany) beer, die lang geleden in het koffertje van Zoon mee naar Nederland is gekomen. Hij verblijft hier min of meer illegaal.

4 Comments

 1. Wij hebben sinds kort een nieuwe wasmachine. Met een hele grote trommel… Misschien toch eens proberen. Het klinkt best lekker. Een beetje krimpen vind ik niet zo erg, hoor.

  Like

  1. Nee mevrouw Nicky…. Dadelijk is uw velletje te krap, of, nog erger, uw fluf en stuf verdwijnt, en dan krijgt u een hangvelletje. Krimp is net afvallen. Het gebeurt nooit op de plaatsen waar je wel wat kan missen.

   Voorzichtige knuffel,
   Rozifantje

   Like

Reacties zijn gesloten.