Voorbereiding

Op het moment van schrijven ben ik een stuk minder dan 24 uur verwijderd van het moment waarop ik mijn fiets uit de schuur haal om naar mijn werk te fietsen. Om heel eerlijk te zijn vind ik het allemaal best wel spannend, en dan heb ik het niet alleen over de nieuwe baan. Ook het stukje organisatie rondom het hebben van werk is weer wennen, vooral omdat ik nu nog niet weet welke dag van de week ik vrij ben en ik qua werk inclusief reistijd iets langere werkdagen ga maken dan voorheen.

Dus heb ik gisteren al de boodschappen gedaan en vijf lunchpakketjes klaargemaakt en in de diepvriezer gelegd. Heb ik vanmorgen voldoende roerei voor een week gemaakt. Staat er al één zelfgemaakte diepvriesmaaltijd (curry) in de vriezer op mij te wachten. Heb ik voor drie (!) dagen spaghetti gemaakt en in porties verdeeld. Is het de bedoeling vanavond meer Mexicaanse bonenprut te maken, en wat guacamole over te houden, zodat ik deze week nog een keer Mexicaans kan eten. Want ja, just my luck. Mijn eerste werkweek valt in een week dat Zoon avonddienst heeft en wij niet samen eten.

Meal prep. Van links naar rechts: Roerei voor een week, spaghetti voor drie dagen en een lege bak in afwachting van Mexicaanse bonenprut.

Verder heb ik mijn tas al grotendeels gepakt. Geheid dat ik anders vergeet mijn Dopper mee te nemen. Of iets wat echt belangrijk is.

Mijn werktelefoon (dinsdag per PostNL ontvangen) hangt aan de oplader. Mijn VOG*) is voorzien van een post-it met mijn naam en salarisnummer en ik heb mijn agenda, voorzien van een nieuw notitieboek, mijn pen, extra vullingen en een reserve pen, in mijn tas gestopt.

Hoef ik er morgen alleen nog maar aan te denken mijn eigen telefoon en mijn lunch in te pakken. Ik ben er klaar voor.

Denk ik….

Pfff…..

Het voelt een beetje als een eerste schooldag….

Muts dat ik ben…

*) VOG staat voor Verklaring Omtrent Gedrag afgegeven (in mijn geval) door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Sinds een aantal jaren is de VOG verplicht voor werknemers binnen de zorg. Alle werknemers. Dus ook zij, die uit hoofden van hun functie niets met cliënten/patiënten te maken hebben.

24 Comments

 1. Strakke planning! Dan kun je verder gewoon relaxen en bijkomen. Want al die nieuwe indrukken zijn doodvermoeiend. Maar het gaat goed, lees ik. Fijn!

  Geliked door 1 persoon

 2. Je nu nog veel succes en plezier wensen is inmiddels achterhaald, maar toch… ik hoop van harte dat het goed gaat bevallen! En je hebt je nieuwe keuken degelijk ingewijd met het mealpreppen!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik was er vanavond ook erg blij mee dat ik zo aan tafel kon. Nu ben ik aan het wachten op zoon, en dan naar bed, Want het is wel vermoeiend, zo’n hele dag onder de mensen. Is echt wennen…

   Geliked door 1 persoon

   1. Haha, heel herkenbaar! Ik heb ook een lange periode niet gewerkt en toen weer even wel, maar ook als we nu vanuit de rust van thuis een week naar NL komen. Elke dag kleppen, pppfffff…. Ik ga nog wel even teruglezen, want ik heb geen idee wat je nu voor een baan hebt 🙂

    Geliked door 1 persoon

 3. Succes met de nieuwe baan. Altijd spannend. Mijn ervaring is, dat je je in het begin afvraagt: “In welk gekkenhuis ben ik nu beland?”. Dat is niet erg, als het na een week of twee maar over is.
  Ik heb eens ervaren, dat het na een jaar nog niet over was.

  Like

  1. Een jaar in een gekkenhuis,dat is wel erg lang..
   De eerste dag ben ik goed doorgekomen.. al is het wel nog zoeken naar ‘wat moet ik doen’ etc.
   Maar dat vind eik normaal.

   Geliked door 1 persoon

 4. Rianne, zo’n voorbereiding is de helft van het werk!
  Ik wens je heel veel plezier op je eerste werkdag.

  Like

 5. Ik kan me deze spanning helemaal voorstellen.
  Reservemaaltijden zijn altijd fijn. Ook bij mij nu ik niet meer werk.
  Belangrijk is, als je toch zelf moet/wil koken dat alles al in huis is.
  Ik wens je een fijne dag.

  Like

  1. Ik ben er nogal een tijd uit geweest, en mijn werkdagen worden nu wat langer dan ik de laatste 10 jaar gewend ben… Vandaar…

   Like

Reacties zijn gesloten.