Koffie verslaving

Blog van een aan Japanse planners en koffie verslaafde verhalenverteller. Da’s de ondertitel van mijn site. Nu de eerste werkdag bij mijn nieuwe werkgever erop zit, twijfel ik aan die ondertitel. Niet over het Japanse planners stukje (hoewel ik met één agenda voor 2020 een beetje een buitenbeentje in de Japanse planner-community ben), maar over het koffie onderdeel.

Toen mijn voormalig werkgever in al hun wijsheid besloot qua koffieleverancier over te stappen van DE naar PR was ik daar niet blij mee. De koffie was niet te hachelen. Alleen de cappuccino variant kreeg ik weggewerkt, maar op de locatie waar ik werkte was slechts een automaat te vinden waar cappuccino uitkwam.

Vandaag ben ik op mijn nieuwe werkplek begonnen. Daar staan apparaten van het merk DE. ‘Koffie?’, vroeg mijn collega, en ik zei ‘Ja, lekker!’ Na de eerste slok wist ik weer waarom ik tijdens gesprekken op save speelde en alleen water dronk. Dat was voor de veiligheid. De koffie was echt niet te zui****. Vind ik dan.

‘s-Middags ging ik met een collega aan de wandel om tijdens een kennismakingsgesprek het terrein te verkennen. We wandelde ook even het Bestuursgebouw binnen. ‘Boven staat een koffie apparaat met lekkere koffie,’ zei hij, en we wandelde naar boven. Heel eerlijk! De cappuccino is beter te nassen dan de gewone koffie, maar valt nog steeds niet in de categorie ‘Lekker bakkie’.

Misschien is het wennen. Misschien ben ik minder verslaafd dan ik dacht. Is zwart, sterk en heet niet voldoende, maar moet de koffie ook lekker zijn. Wie zal het zeggen. In ieder geval ga ik nadenken over een nieuwe ondertitel voor mijn site, want deze kan echt niet meer.

17 Comments

 1. Probeer eens een koffieautomaat van café Salento
  Dat smaakt tenminste naar koffie

  Like

 2. Koffie uit van die automaten is gewoon niet te drinken. Op mijn huidige job is de koffie ook amper te drinken. Voordeel, ik drink minder koffie……en geniet harder van mijn kopje koffie thuis.

  Like

 3. Wij hebben een peperduur espresso apparaat op het werk bij een bezetting van drie man (en een baas die graag stoer doet; vandaar). Dat ding wil altijd iets. Water op. Bonen op. Afvalbak legen. Lekbakje legen. Echt, we komen niet aan werken toe. Maar automatenkoffie krijg ik inderdaad ook niet weg. Heb je geen hoekje op je bureau of in je vensterbank waar een Nespresso-apparaatje kan staan? Ik weet zeker dat je meteen medewerker-van-de-maand wordt! Wat? Van-het-jaar!

  Like

  1. Je brengt me op een idee. Moet ik alleen even uitzoeken of er geen regel is tegen het plaatsen van een eigen apparaatje. Dat is op veel plaatsen tegenwoordig streng verboden… (en je moet ook niet meteen te streberig overkomen natuurlijk… 😉 )

   Like

 4. We hebben thuis een bonenmachine en dus zijn we verwend. Ik vind koffie op een ander vaak niet te doen. Gelukkig hebben we op het werk ook koffiebonen.

  Like

 5. IK hou ook van koffie maar eigenlijk mag hij bijna nooit uit een automaat komen. Al dronk ik denk ik recent in een toonzaal van die PR (als dat tenminste dat rode dier is) en vond die eigenlijk ok. Niet meer, maar ook niet minder.

  Like

  1. Inderdaad, dat rode dier.
   Het hangt ook enorm van de afstelling van het apparaat af, en welk soort koffie er in zit (diepvries, siroop, oplos etc).

   Like

  1. Dat zit ik te overwegen…Maar ik heb al een Dopper voor water bij me. Om nu ook met koffie te sjouwen, vind ik weer zoiets.

   Vandaag de koffie tot een bekertje beperkt en daarna thee en water gedronken. Dat is mij goed bevallen.

   Like

 6. hahaha. Hier besloten om de koffie wat terug te schroeven onder werktijd. Ook alleen de cappuccino die te drinken is… Wat is dat toch met die koffieautomaten…

  Like

  1. Besparingstactiek van werkgevers. De automatenkoffie niet te drinken maken, zodat mensen wat vaker in de kantine (of elders in het gebouw) een goede kop koffie kopen…

   Geliked door 1 persoon

 7. Je eigen thermoskan meenemen. En voor je ondertitel een nieuwe verslaving ontwikkelen.
  Ziet, ik denk in oplossingen 😀

  Like

Reacties zijn gesloten.