Renovatie (12): De laatste loodjes

Ja, de renovatie is klaar. Nee, ik kan nog geen voor en na foto’s laten zien want het werk is nog niet gedaan. Mijn huis is nog niet klaar. Het zit zo. Het hele gedoe begon met een lekkage. In de badkamer. Het water zocht een uitweg, en dat was de muur tussen de badkamer en mijn slaapkamer. Toen dacht ik, als ik dan toch in de rotzooi moet zitten, spaar ik even door en laat de keuken ook doen. Weer later realiseerde ik mij dat het halletje tussen badkamer en keuken ook wel een opknapbeurt kon gebruiken. Dat de bank in de huiskamer er, na door twee konijnen belaagd te zijn geweest, ook wel wat mottig uitzag, en dat met iets kleinere meubels het inrichten van de huiskamer makkelijker werd.

Enfin, aan de verbouwing ging een stoelendans vooraf. Kasten uit de badkamer en hal naar de huiskamer om zooi in op te ruimen, bank en hocker eruit, tafel onder het raam om de route richting balkon vrij te maken en over het schuifwerk in mijn slaapkamer, om die ene muur die ooit doornat was vrij te maken, nog maar te zwijgen.

Toen al het bouwvolk was verdwenen, werden de nieuwe meubels geleverd en ging met name Zoon aan de slag. Onder andere met het plaatsen van een ladekast in het halletje, het in elkaar zetten van de bank en het ophangen van rekken in de keuken en badkamer. De ladekast kwam als eerste aan de beurt waardoor ik één kast in de kamer leeg kon maken, af kon breken en in de schuur zetten. Dat ruimde lekker op.

Iets te goed waarschijnlijk. Tijdens het ophangen van de rekken bleek er één klein onderdeeltje te ontbreken waardoor niet alle drie de rekken opgehangen konden worden. Het rek in de badkamer kon pas opgehangen worden wanneer ik bij IKEA een nieuw plaatje had gehaald. Dankzij die ene storm waardoor naar Eindhoven rijden niet verantwoord was, en de komst van een monteur om de keuken af te werken, kwam ik daar pas vorige week woensdag aan toe.

Omdat ik wel verder wilde met sausen en de huiskamer poetsen werden alle onderdelen van de keuken die over en/of verkeerd bezorgd zijn, in de gang geplaatst. Alle nieuwe meubels waar nog geen plek voor is, staan tegen een muur in mijn slaapkamer. Sinds vorige week lijkt mijn huiskamer weer op een huiskamer, maar af is-ie niet. Er staat nog een kast die er niet thuis hoort en het oude TV-meubel staat nog enorm veel plek in de nemen. Ook de badkamer is nog niet klaar, om over mijn slaapkamer nog maar te zwijgen. In de hal breek je je nek en de schuur lijkt op een uitdragerij.

Met weer bijna een normaal huis, ging ik naar IKEA. Voor de laatste aankopen en…. een plekje voor het rek. Wat niet op voorraad bleek. Besteld en nagestuurd zou worden. Dat was vorige week. Gisteren vond ik onderstaande envelop in mijn brievenbus. Met één plaatje erin. Precies wat ik besteld had. We kunnen weer aan de slag.

Maar eerst even de puf zoeken. Ik ga ervan uit dat alles, inclusief mijn slaapkamer, voor ik aan de voorjaarsschoonmaak begin klaar is. Het jaar waarin die schoonmaak plaatsvindt, laat ik even in het midden. 😉

Hieronder dus geen na foto’s maar slechts een kleine update.

12 Comments

 1. Het ziet er mooi uit! En tja, het kost wat kruim, maar dan heb je ook wat.

  Like

 2. Pssst. Zijn je foto’s nou zo groot of ligt dat aan mij? Die salamanderlamp is inderdaad heel erg leuk!

  Like

  1. Ze zullen wel groot zijn. WP en ik hebben even ruzie..

   De salamander zit met een klein magneetje aan de lamp vast. De lamp is van Kwantum, de salamander een souvenir uit Tenerife.. Nu een leuke combinatie. Vond de monteur van IKEA ook 😉

   Like

 3. Ik wist niet dat je haast had. 😉
  Nee, hoor. Ik snap best dat je zo langzamerhand beu bent. Geduld, geduld. Alles komt goed.

  Like

  1. Souvenir uit Tenerife. Er kruipen er ook twee over de afzuigkap, maar die vallen wat minder op.
   Ik vond het wel een leuke ‘presentatie’…

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.