Terugblik

Ondanks dat ik weet wat ik kan, weet wat mijn sterke kanten zijn, ken ik mijn belangrijkste zwakke kant ook. Twijfel. Het feit dat ik de donderdag voorafgaand aan mijn eerste werkdag kans zag om, na een poging in te loggen op het bedrijfsnetwerk, een server error te krijgen, maakte de twijfel niet kleiner. Normaal zeg ik shit happens, maar dat viel nu niet mee. Vandaar dat ik maandagochtend enigszins gespannen op de fiets stapte om voor het eerst in lange tijd naar mijn werk te gaan. De wat als-en spookten door mijn hoofd. Soms word ik gek van mijzelf.

Dankzij mijn nieuwe collega’s duurde de twijfel niet lang. De ontvangst was meer dan vriendelijk. Er was tijd voor koffie, een rondleiding, handjes schudden, laptop en telefoon installeren. De eerste overdracht volgde, en net toen het begon te duizelen was daar een volgende collega waarmee kennisgemaakt moest worden. Tijdens een wandeling, inclusief routebeschrijving naar een koffieautomaat met cappuccino.

Aan het eind van de eerste dag begon ik verbanden te zien, en parallellen te trekken. Dinsdag overleefde ik de eerste overleggen, woensdag was ik vrij en had ik de tijd de eerste verkregen informatie te processen, donderdag werd ik al een beetje losgelaten (en leerde ik waar een tweede koffieautomaat met cappuccino staat), hoorde over een mogelijke verhuizing*) en de vrijdag was voorbij voor ik er erg in had. Fluitend, vol energie, racete ik met bevroren oren**) van de berg af naar huis om aan het weekend te beginnen.

Ik weet het. Ik werk daar pas een week. Slechts vier dagen. Te kort voor zekerheid, maar lang genoeg voor een eerste indruk. Een positieve indruk. Energiegevend in plaats van energie-vretend. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heel blij ben dat Vriendin na het zien van de vacature aan mij dacht, en daar naar handelde door de vacature door te sturen. Van je vrienden moet je het hebben.

Fijn weekend allemaal en nogmaals bedankt Lief Mens!

*) Dit is het eerste blog in de categorie Werken op de Berg. Mocht de verhuizing (naar een locatie die nog dichter bij ligt dan de huidige locatie) doorgaan niet meer accuraat, maar wie dan leeft, wie dan een andere titel mag bedenken en doorvoeren.
**) Handschoenen heb ik niet nodig, maar een muts is geen overbodige luxe wanneer je met deze temperaturen op de fiets zit.

23 Comments

 1. Grinnik. Die reactie van je over het weer is herkenbaar. Toen ik nog op de fiets naar mijn werk kon, dacht ik soms met weemoed terug aan de tijd dat ik met de auto moest. Maar toch… snel thuis zijn is altijd fijn. Ook bij een leuke baan. Fijn dat de eerste week zo goed bevallen is. Leg je nog een keer uit wat je functie nou precies inhoudt?

  Like

  1. Zodra ik dat zelf een beetje kan uitleggen doe ik dat.. Het is deels een bestaande en deels een nieuwe functie, en er loopt van alles door elkaar..

   Like

  1. Terwijl buiten de bomen zich dubbelvouwen door de wind en de regen tegen mijn raam slaat denk ik… Bofferd?
   Maar morgen is het vast droog …en waait het niet… 😉

   Geliked door 1 persoon

   1. Goed voor je conditie… 😉 (maar die regen, da’s niet fijn nee. Hier de hond uitlaten met een westenwind van 55 km per uur en striemende regen is ook niet echt dat je denkt: hè, fijn, buiten… 🙄)

    Like

    1. Ik kan droge kleren meenemen (heb nog geen regenbroek gekocht, te druk met werken en bij de tandarts zitten)… Maar zoals het weer nu is, voelt fietsen als gekkenwerk. Zeker het stuk door het bos.
     Maar morgen is het vast droog en waait het minder hard… Vast.. Echt wel. Arghhhh.

     Geliked door 1 persoon

          1. Hier nu, op dit moment: Natte witte kledder… Wacht nog maar even met boodschappen doen want geen zin mijn auto uit die kledder te graven..

           Geliked door 1 persoon

          2. Hier lag vanmorgen echte dikke plaksneeuw! ( maar ik nu grotendeels door een heerlijk zonnetje weggesmolten… )

           Like

          3. Ik ben net door natte sneeuw naar huis gefietst. Dusdanig nat, dat het niet eens een leuk plaatje opleverde… Nu even opdrogen en dan mag ik weer een stukje gaan fietsen,,

           Geliked door 1 persoon

          4. Goed bezig hoor! Vooralsnog staat mijn fiets werkeloos in het hok. Ik ploeter gewoon op twee benen door de permamodder hier…

           Like

  1. Ze staan op plekken waar ik normaal niet kom… Trappen op en zo… Maar ik weet nu de weg … Denk ik… 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.