Steeds blijer…

Volgens mij heeft de verwarming op de badkamer iets te goed naar de verhalen van Toet & Co geluisterd; zo af en toe maakt dat ding een herrie als een helicopter met grootheidswaanzin. De oplossing: de thermostaatkraan iets lager zetten. Iets wat ik een week of twee geleden deed en daarna vergat, waardoor we nergens meer last hadden. Tot van de week. Gisterenavond stuurde ik twee filmpjes met geluid door naar de aannemer, vanmorgen waren we druk bezig met het plannen van een afspraak. Ik noemde wat momenten waarop Zoon thuis was, hij ging met de loodgieter overleggen en ik ging met de collegae lunchen.

Het gesprek ging onder andere over vrije dagen, thuiswerken en weet ik wat. Weer terug op mijn plaats lag er een tegenvoorstel van de loodgieter. Morgen om 8 uur. Ik wilde al ‘nee’ antwoorden maar vroeg het voor de zekerheid even aan de aanwezige collegae. ‘Dan begin je morgenochtend toch thuis met werken, en komt hier naartoe wanneer de loodgieter klaar is met zijn werk.’

Ik wist niet dat het kon, maar ik ben weer een beetje blijer met deze baan.

7 Comments

 1. Heerlijk is dat. Bij ons kan het ook, zelfs al zijn we maar met z’n drieën op kantoor. Ik denk dat werkgevers er vaak huiverig tegen over staan omdat er vaak misbruik van gemaakt wordt. Maar wij weten van elkaar dat we dat niet doen. Tuurlijk draaien we wel eens een wasje tussendoor. Ik drink ook wel eens een bakkie koffie met Vriendje-lief tussendoor. Maar over het algemeen werk je juist langer als je thuis werkt omdat je eerder begint en langer door werkt (ik dan) omdat je geen reistijd hebt. Als ik een half uur langer door werk, ben ik nóg een half uur eerder thuis. 🙂

  Like

  1. En, zeker wanneer je met meer man op kantoor zit, of wanneer er regelmatig mensen over de gang aan je kantoor voorbij lopen, minder verstoringen.

   Like

 2. Het kan. Ik deed het bij mijn laatste (en voorlaatste, bedenk ik me nu ineens) ook, en ik vond het heerlijk! Tien keer productiever dan wanneer ik op het werk was. Stukken schrijven deed ik per definitie thuis: zonder afleiding, en op het moment dat het mij uitkwam (en dat was meestal niet ergens tussen 8 en 5). Ideaal! Fijn voor je dat dit kan, en dat dit zo bijdraagt aan een goed gevoel over je werk(plek)!

  Like

  1. Van mijn laatste leidinggevende mochten we en niet thuis werken en niet op de andere locatie (bij mij om de hoek). Waarom zij daar zo streng in was, weet ik eigenlijk niet. Van de meeste leidinggevende daarvoor mocht het wel, mits het niet te gek werd.
   Het gemak waarmee alles nu gaat… warm bad… (maar dat schreef ik al eerder).

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.