Verspreking

Vroegâh had ik een leidinggevende die met enige regelmaat zijn zijn met de woorden bij ons bij het VVGI begon. Aangezien hij en ik beide bij het SZNL (tegenwoordig VC) werkte, klopte het bij ons niet echt en mijn duo partner en ik hebben hem daar regelmatig op gewezen.

Ondertussen ben ik er achter hoe lastig het is om een dusdanig ingesleten spreekwijze los te laten. Met enige regelmaat begin ik een zin met Bij ons doen we om die dan snel te wijzigen in Bij VC werkt het als volgt. Inderdaad, ik verbeter mijzelf regelmatig. Nu ik er bewust op let, lopen het aantal versprekingen terug, of kap ik ze nog eerder af. Zo goed, dat ik vandaag niet één keer in de fout ging.

Tot vanmiddag. Aan het einde van deze lange dag, vol verrassingen, pleegde ik mijn vijfde telefoontje van de dag. De eerste vier keer rolde mijn naam, afdeling en bedrijf in een vloeiende zin van mijn lippen. De vijfde keer ging het fout. Na mijn naam en afdeling genoemd te hebben, begon ik met Vie.. Met een oeps sorry corrigeerde ik mij meteen. Maar het leverde wel een grijns op het gezicht van een collega op.

Het zal nog wel even duren voordat VC helemaal uit mijn systeem is ben ik bang. Blijk ik toch menselijk te zijn.. 😉

4 Comments

 1. Ooit de telefoon opgenomen alsof ik bij het Hoogheemraadschap werkte. Geen idee waar dát vandaan kwam want ik zat toch echt bij Staatsbosbeheer. De beller meldde keurig dat-ie verkeerd verbonden was, hing op en belde opnieuw. Toen nam ik wel op met de juiste naam. Sindsdien plak ik in nieuwe functies een post-it op de telefoon.

  Like

  1. Proest…
   Moet ik ineens aan mijn eerste baan denken. Ik nam de telefoon keurig op. Hoor ik aan de andere kant van de lijn, ‘hello, this is Sweden calling’ en zonder er bij na te denken zeg ik, ‘Hello Sweden, may I have your votes please..’
   Dat was in oktober, dus waarom ik op dat moment aan het eurovisie songfestival dacht… Beats me… 😉

   Like

 2. Heel herkenbaar. Zo ben ik in studententijd een aantal keren verhuisd binnen dezelfde stad. Als ik dan niet oplette dan fietste ik in een onbewaakt moment zó naar het verkeerde huis toe. En nee… dan was ik niet persé dronken of zo… 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.