Spontane actie

Vandaag kwam Vriendin op de koffie. Deels om de badkamer en keuken te bewonderen, deels om mij te feliciteren met mijn baan. En wat meer details te vernemen. Tussen de eerste en tweede kop koffie wandelde Zoon de huiskamer in en Vriendin zag haar kans schoon om Zoon te vragen of hij haar wilde helpen met het uitzoeken van een andere auto. Zoon is niet-praktiserend automonteur dus heeft er een beetje verstand van.

Tussen ons gebabbel door meldt Zoon zich met enige regelmaat om mogelijke opties op te sommen, om op die manier het auto zoekveld te verkleinen. Ik voel een knaagje in mijn maagje en vraag aan Vriendin of zij zin heeft in sushi. Nog voor zij kan antwoorden zie ik het hoofd van Zoon verschijnen. ‘Hebben jullie het over sushi?’

Vijf minuten laten is ons tafeltje gereserveerd, en om half vijf (om zeven uur komt een grote groep en dan moeten we weg zijn) schuiven Vriendin, Zoon, zijn vier lintwormen en ik aan tafel. Genieten hoor, zo’n spontane actie.

10 Comments

Reacties zijn gesloten.