Kan sporen van gluten bevatten

Sinds ik werk heb ik wat vage klachten. Beetje gerommel in de trommel, wat vaker hoofdpijn, beetje opgeblazen gevoel, last van mijn spieren en van vermoeidheid. Logisch, dacht ik. Van heel lang je eigen dag indelen naar fulltime werken is niet niks natuurlijk.

Met name gisteren had ik een slechte dag. Ik stond met hoofdpijn op en was niet vooruit te branden. Vanmorgen was het nog niet over. De berg leek hoger dan ooit. Het lijkt verdorie wel of gluten binnen heb gekregen, dacht ik ongelovig. Want ik let heel goed op. Neem mijn eigen lunch mee, loop met een boog rondom koek en gebak heen.

Maar ja, soms zitten er ook andere mensen aan mijn bureau. Of krijg ik koffie van iemand die net een boterham heeft gegeten. Hartstikke lief natuurlijk, en als je zelf geen last van gluten hebt lastig te begrijpen dat iemand van een onzichtbaar spoor last van kan hebben.

Vanmorgen begon ik met het schoonmaken van mijn bureau en vulde daarna mijn van huis meegenomen beker met koffie. Onnadenkend schoof ik een laatste kruimeltje van mijn bureau, en pakte mijn beker op. Tien minuten later kon ik een sprintje trekken.

Na de drie aanwezige collega’s uitleg te hebben gegeven, inclusief mijn vermoeden dat ik door anderhalf jaar redelijk steriel geleefd te hebben nog gevoeliger ben geworden, ging mijn duo-partner samen met mij op zoek naar ontsmettende doekjes en opperde een andere collega om een briefje op mijn bureau te plakken met de tekst Gelieve aan dit bureau niet te eten i.v.m. zware voedselallergie.

Had ik al gezegd dat ik (wederom) leuke collega’s heb? Al wel? Bij deze doe ik het nog een keer.

24 Comments

 1. Nooit geweten dat een glutenallergie zo heftig kan zijn! Jeetje… maar wat bof jij inderdaad met je collega’s ❤ Ik heb ook wel van die werkplekken gehad waar een broodfabriek uit het toetsenbord kruimelde als ik dat eens uitschudde… maar voor mij was dat niet meer dan jakkie. Fijn dat je nieuwe collega's dit zo goed oppakken.

  Like

  1. Yup… Mijn nieuwe collega’s blijken net zo zorgzaam en meedenkend te zijn als mijn voormalige collega’s. Dat een mens toch tweemaal zo kan boffen.

   Geliked door 1 persoon

 2. Joh ze denken wel lekker mee met je! Ik werd al raar aangekeken toen ik mijn eigen koffie en beker meenam omdat wat jij noemt. Ik kan dus niet tegen afwasmachineblokjes. Waar zijn jou collega’s te koop?

  Like

 3. Poe, dat klinkt heftig zeg. Ik wist echt niet dat het zo kan werken zelfs. Balen. Hopelijk helpt het als je collega’s extra opletten.

  Like

  1. Hoop ik ook.
   En ik begin gewoon elke dag voor de zekerheid met even desinfecteren. KLeine moeite en voor mijzelf een groot plezier.

   Like

 4. Balen dat je van die ieniemieniegluutjes al zoveel last hebt. Maar wel fijn dat je nu meteen weet dat je lieve collega’s hebt! Ik vind dat briefje een topidee!

  (PS: wij hebben een grote sticker op de stoel van een collega-met-hernia geplakt: “Stoel van Marietje! Niet verstellen ivm rugklachten” Dat zegt dus iets over ons, he?)

  Like

  1. Computer niet, scherm, toetsenbord en muis, samen met mijn bureau, wel.
   Vandaag het toetsenbord omgekeerd. Er viel een hele bakkerij uit.
   En een briefje gemaakt. Ik ben benieuwd..

   Like

 5. Oh wat een aardige collega’s heb je inderdaad! Wat kunnen mensen toch ook sympathiek zijn!

  Geliked door 1 persoon

 6. De schuldige is waarschijnlijk de koffie-automaat. Op mijn werk is dat namelijk wel zo. Ik neem nooit koffie uit de automaat, want dat is niet glutenvrij (denk aan de melk en de chocolade en andere koffiesmaken). Gelukkig hebben wij een cooker. Ik neem zelf altijd (glutenvrije) oploskoffie mee.

  Like

  1. Hier staat een automaat zonder smaakjes. Allen koffie, crème koffie (en die is glutenvrij) en warm water. De wiener melange in veel apparaten is niet glutenvrij en als dat er in zit weet ik dat ik van de koffie af moet blijven.

   Like

  1. Best wel ja. Gelukkig weet ik nu wat het is en weet ik dat ik nog beter op moet letten. Of misschien wen ik weer aan die hele kleine minuscule sporadische gluutjes … Dankzij het goed opletten vandaag, begint de hoofdpijn al weg te zakken…. Nu de rest van de klachten nog. Maar dat komt goed, daar ben ik van overtuigd.

   Like

Reacties zijn gesloten.