Mobiele brigade

Met ingang van 17 februari jl. ben ik toegetreden tot de zogenaamde mobiele brigade. Dat wil zeggen dat ik naast een privé smartphone en Chromebook, nu ook in het bezit ben van een zakelijke smartphone en een echte laptop. De zakelijke telefoon reist standaard met mij mee van werk naar huis en vice versa, maar het op en neer sjouwen met een laptop heb ik na de eerste week gestaakt. Iets met een rugzak die net iets te klein is voor én een laptop, én een lunchtrommel, én een agenda. Nu ik ook nog een regenbroek aan mijn standaard werkuitrusting heb toegevoegd, is het helemaal proppen geblazen.

Maandag aan het eind van de dag was ik wat rillerig en waardoor ik heel even heb overwogen om de laptop, en de oplader en de muis mee naar huis te nemen. Maar ja, mijn rugzak puilde al uit. Bovendien … waarom zou ik de laptop thuis moeten hebben? Was dat niet de goden verzoeken?

Zoals jullie gisteren hebben kunnen lezen bleek niet meenemen de goden ook te verzoeken en ik ging plat. Viel uit. Sliep een gat in de dag, was zo slap als een vaatdoek en te lang achter een scherm zitten geen sinecure. Ondanks dat baalde ik van het feit dat ik de laptop op het werk had laten liggen. Dat balen komt deels voort uit het optrekken van Corona en de diverse maatregelen die worden getroffen. Zoals thuiswerken wanneer je er niet goed aan bent.

Vanmorgen stond ik op en voelde mij best goed. Zo goed, dat ik besloot de boodschappen te gaan doen. Een betere test om te kijken of ik de volgende dag weer kan gaan werken is er niet. Net voor vertrek kreeg ik een brainwave en belde Collega met de vraag of zij mijn laptop en toebehoren bij elkaar kon zoeken. Dat kon zij en een kwartier later vond, bij de ingang van ‘ons’ kantoorgebouw, de overdracht plaats waarbij wij een zekere afstand naar elkaar bewaarden.

Door deze actie leerde ik twee dingen: Ten eerste dat de eerste collega’s al thuis aan het werken zijn, en ten tweede, dat ik nog erg wiebelig op mijn benen sta, nog niet koortsvrij ben, waardoor de laptop, zoals ik het nu kan inschatten, de eerste dagen niet gebruikt gaat worden. Maar mocht het nodig zijn, dan kan het. Want ik ben lid van de mobiele brigade.

Nu alleen op zoek naar een tas die wel groot genoeg is om alle meuk makkelijk in mee te nemen. Ik start binnen mijn eigen collectie, maar voel een externe zoektocht opkomen. Als ik beter ben.

10 Comments

 1. Beterschap! Ik vind het geweldig, dat thuiswerken! Als het moet kan ik zelfs inloggen op mijn iPad. Zo hip zijn wij (proest)

  Like

 2. Die zekere afstand vind ik wel een verstandig idee, wens je beterschap en een tip lopen met een rugzak is anders dan fietsen dus vol uitproberen!

  Like

  1. I know. Ik rugzak als sinds halverwege de jaren 80 dus ben een ervaringsdeskundige. Ik had bij de aanschaf van de laatste rugzak alleen niet aan mijn lunchtrommeltje gedacht.

   Like

  1. Ik heb thuis alleen een Chromebook en daarop kan ik niet alle programma’s die ik nodig heb draaien.
   Overweeg wel om Zoon te vragen zijn reservescherm aan de laptop te koppelen. Dan hoef ik de leesbril niet op…

   Like

  1. Nu je het zegt… Ik heb er zelfs mee in mijn handen gestaan, maar toen was ik nog werkzoekend, en had ik voldoende aan mijn rugzak. Binnenkort, als we Brabant weer binnen mogen, maar eens gaan kijken.

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.