Beetje duurder

Normaal zie ik er geen gat in om met een forse verkoudheid of een lichte griep boodschappen te gaan doen maar gezien alle Voorkom Corona maatregelen die op dit moment in Nederland gelden vink dah nieh zo hendig. Ik vraag Zoon of hij aansluitend aan zijn werk wat boodschappen wil doen. ‘Maak maar een briefje.’ zegt jij. Met de AH bonus app in de hand maakte ik een briefje. Brief volgens hem, maar hij stak het wel, samen met mijn bonus kaart, in zijn beurs.

Dat was maandagavond. Dinsdagmiddag rond een uur of half vier dacht ik ineens, waar blijft hij nou? Zijn dienst zit er om 2 uur op, en de winkel ligt 5 minuten rijden van zijn werk vandaan. In gedachten zag ik hem heel even gemangeld tussen twee overvolle hamster-winkelwagentjes klem zitten, maar zette dat idee snel van mij af. Zoon is niet het type om tussen winkelwagentjes te worden gemangeld. Om vier uur kwam hij thuis. Met zonder alle boodschappen want sommige schappen waren leeg. Hij begon uit te pakken. D’r was een nieuw soort sjips, en mijn gewone ranja was op maar deze was in de aanbieding, en ik had zin in bier, en we kunnen beide wel wat jus d’orange gebruiken en….

En in het schap Corona stond nog maar een flesje. Dus heb ik de collega’s geappt met de melding, dat heel veel mensen in Venlo Corona hebben. Hoe ik dat wist. Waar ik dat had gelezen. Ze konden niet lachen toen ik zei, er stond nog maar een flesje in de winkel.

Ineens wist ik weer waarom mijn moeder liever niet had dat mijn vader mee naar de winkel ging. De beste man kon wel goed sjouwen, maar er verdween ook altijd van alles in het karretje wat niet op het lijstje stond. Boodschappen doen met Pap erbij, was altijd duurder dan zonder Pap. Dat gold nu ook. Had je mij maar niet naar de winkel moeten laten gaan, was zijn nuchtere constatering. Ook die opmerking had van zijn opa kunnen zijn.

18 Comments

 1. Mijn vader gooide stiekem van alles in de kar. Omdat-ie wist dat mijn moeder eenmaal bij de kassa niks durfde te zeggen. Vriendjelief gooit ook altijd van alles in kar. Maar ik houd hem in gaten want hij vergeet steeds dat je de artikelen moet scannen. Als hij mee gaat, kan ik zomaar beschuldigd worden van winkeldiefstal.

  Like

 2. LOL : ) Ik vind dit enorm herkenbaar. Ik heb dit ook met mijn man.

  Like

  1. Dat lees ik overal. Ik vermoed dat de heren het express doen… Zodat ze niet elke week mee hoeven.. 😉

   Like

Reacties zijn gesloten.