Kun jij een handje helpen?

Ik werk in de zorg. Nee, ik ben geen held, geen zorgverlener. Ik ben één van de kleine radartjes in het grote geheel van het ondersteunen van de zorg. Waarschijnlijk de belangrijkste reden dat ik nu ondanks beslist niet gezond zijn, vanuit de veiligheid van mijn eigen huis wel deels aan het werk ben. Ik wil mijn steentje bijdragen, zodat onze zorgverleners dat kunnen doen waar zij goed in zijn.

Net als zo ongeveer elke andere zorginstelling vreest ook mijn werkgever dat er in de zeer nabije toekomst een tekort aan handjes gaat ontstaan. De roep om & het trekken aan voormalig verzorgende en verplegende is enorm. Het aantal vissers is beduidend groter dan het aantal vissen in de vijver die verzorgend personeel heet. Vandaar dat er niet alleen naar zorgverleners wordt gezocht, maar ook naar mensen die kleine taken over kunnen nemen waar de zorgverleners momenteel haast niet aan toekomen. Taken waar je geen specifieke zorgachtergrond voor nodig hebt.

Vandaag is een mail naar alle medewerkers gestuurd met de vraag Kun jij een handje helpen. Op zich heb ik er wel oren naar maar ik heb ook zo mijn twijfels. Ik ben fysiek minder robust dan ik er uit zie, ben niet altijd de meest geduldige verzorger en kan met name de oudere bewoners van deze provincie niet altijd even goed verstaan.

Ik zie een mailtje voorbij komen dat Collega er wel oren naar heeft. Een uur later zijn we aan het beeldbellen zonder beeld en vertelt zij van haar plan. … en ik geef door dat ik op alle dagen, tijdens alle dagdelen, met uitzondering van de woensdag wanneer jij vrij bent, beschikbaar ben. Ineens weet ik wat mijn handje is. Geef je maar voor alle dagen en dagdelen op zodat je ingepland kan worden wanneer het het hardst nodig is, zeg ik haar. Dan zorg ik dat hier altijd iemand aanwezig is.

Laat dat nou net de voorwaarden zijn die onze leidinggevende heeft gesteld voordat hij haar toestemming gaf om zich aan te melden. Draag ik indirect toch een steentje bij.

En chapeau voor mijn collega en alle andere medewerkers en oud medewerkers die zich aanmelden voor deze actie.

12 Comments

  1. Dit weekend al samen met collega gewerkt om zorgteams te helpen met het aanvragen van apparaten en accounts zodat hun cliënten met het thuisfront kunnen beeldbellen.
   Mooie steentjes zijn dat.

   Like

 1. Je hebt een goede collega, ik hoop heel hard dat onze regering aan de zorgsector denkt elke dag zeggen dat ze zo gewaardeerd worden en belangrijk zijn mag ook wel eens terugkomen in het loon toch? Mooie actie van je!

  Geliked door 1 persoon

  1. Die kuchjes houd ik ook binnenshuis. En mijn vesten was ik wat vaker met al dat genies in de ellebogen.

   Like

Reacties zijn gesloten.